2012-03-28

Tisseihin kokoa, kiitos!

Mä olen ehkä maailman säälittävin penkkaaja. Joo kyllä, tiedän tekniikan noin suurinpiirtein eikä missään pitäisi mennä vikaan, mutta silti. Rintaan tarvis siis saada voimaa aika tosi paljon lisää, jotta sieltä penkkitangon alta nousisi (viäntyneen nuaman lisäksi) jotain muutakin kuin tanko ja kymmenen kiloa. 



Kävin siis tänäänkin puntilla ja reenasin hauberit, allit ja sit noita tissejä. 

Penkki 6 x 6-8 (painoja ei ees kehtaa laittaa!)
Viparit maaten tasapenkissä 2 x 10-15 (5, 5)
Hauikset taljassa 2 x 8-12 (25, 25)
Hammer kp 2 x 8-12 (5, 5)
Penkkidippi 2 x 10-15 op
Pushdown taljassa 2 x 8-12 (30, 30)
+ parit vatsat, sit tulikin jo kiire bussiin

Tämän postauksen tarkoitus ei ollut maanitella ketään kustantamaan plastiikinhuuruista matkaa Viroon vaan todeta, että TISSIT. Jumalauta!


2012-03-27

KaBOOM

Mun sata lukijaani on selkä! Pitkään ehdin jo suunnitella arvonnan peruuntumista ja käskeä voittajia lähettämään suklaatit ja lehtiläpyskät takaisin (että saan syödä lukijakadon aiheuttamaan suruuni, tietty) mutten onneksi joutunut sitä tekemään. Vähän epäilen, ettei ois onnistunutkaan, ne suklaat on ainakin kadonneet jo parempiin suihin... ;) Tsektsek esim. täältä Tinpen suklaapostaus, siinä menee mun suklaat! Saatana!

Mitäs mä? No, tässä syön prossasuklaatia ja juon kahvia, ei muuta. Sopiva väli siis turista lokiin jotain viime aikojen treeneistä sun muista jutuista. Tällä kertaa ois muutama kuvakin jopa:

Ropotti!
Tipu! (lue: pöllö)

Musta on tullut kamala kaulakorujen hamstraaja. Everything that glitters, I'll buy it! No ostin mä villasukat kanssa, kun halvalla sain. Nää korut maksoivat euron ja kaks euroa, kummatkin Seppälästä.

Viime viikolla liikuin seuraavasti:

Ma: puntilla, öö, yläkroppaa! 45min
Ti: HIIT 20min, lentopallo 1h ja stretsingiä yhteensä 25min (nimim. en ikinä jaksa venytellä)
Ke: juoksu 4,5km/30min ja kun kerta yllytettiin, niin 15min juNppa sis. 100 punnerrusta, 100 vatsaa ja 100 selkää. Älkää yllyttäkö idioottia!
To: lepo
Pe: puntilla 40min, tein ekaa kertaa sumomavea ja taisin päästä siihen todelliseen treenin jälkeiseen flow-tilaan kun teki mieli pussata esim. jokasta vastaantulijaa. Lisää tätä, kiitos <3
La ja su: lepo

Mullahan ei siis ole mitään sen suurempia tavoitteita näiden huitomisteni kanssa, kunhan diggaan siitä liikunnan jälkeisestä fiiliksestä ja jos kunto paranee, niin se on tosi jees. Punttailun saralla toivon eniten kehitystä, päätin nimittäin että haluan vielä tämän vuoden lopulla kyykätä sarjaa omalla painollani (~60kg). Voimanostohaave elää yhä vain, joten sitä kohti mennään --> lyhyet sarjat, isot painot. Oi nam! Sit on tietty vielä se Naisten Kymppi alle tuntiin -haave, mutta se kyllä onnistuu jos ilo liikuntaan jatkuu samanmoisena kuin nyt.



Tällä viikolla oon käynyt jo kahdesti puntilla, eli eilen ja tänään.

Maanantain treeni:

Kyykky 5 x 5-10 (40, 40, 45, 47.5, 40) Ja se kuuskymppiä menee vielä tämän vuoden puolella, kyllä!
Prässi, leveä 3 x 10-15 (80, 100, 100)
Reiden koukistus 3 x 8-12 (25, 25, 30)
+ vatsat, venyt ja kuntsikkapyöräilyt

Tiistain treeni:

Ylätalja lapiokaffalla 3 x 8-12 (25, 35, 35)
Kulmasoutu 3 x 6-10 (11, 13.5, 16)
Pystypunnerrus kp 2 x 6-8 (10, 11)
Sivuviparitpiparit 3 x 10 (4, 4, 4 ja päälle pudotukset 2kg saakka)
+ vatsat, venyt ja crossarilämpät

Tältä mä näytin tänään ennen punttia.
... ja tältä sen jälkeen. Oonpa mä kaunis!

Tänpäiväsen treenin jälkeen lähin kaupungille hakemaan safkaa ja mukaan tarttui ProBody -lehti (ja sitä safkaa). Menin nauttimaan löydöistäni kahvilaan.

Tossa lehdessä oli mielenkiintoista asiaa mm. henkisestä puolesta
treenitulosten tappajana/edistäjänä. Mielikuvaharjottelen itteni
vetämään leukoja, toimiskohan se?

Musta on tullut koruhamsterin lisäksi kahviloiden suurkuluttaja. En tiedä mitään rentouttavampaa, kuin istua kahvilassa kuppi naaman eessä ja kattella ulkona pyöriviä ihmisiä.

Jäniskevennyksenä sneak peak Uudenkaupungin Hesburgerin naisten veeseeseen...

Joku hyväkäs oli jättänyt välikannen auki, omg!
Eiku venaa, siellä on jotain tekstiä, luetaas...
"Hei poika! Onko kiva pissata tyttöjen vessassa?"


Voin kertoa, että nauroin ;D No, onkse kivaa?

2012-03-19

Tunnustuksia

Pari mussukkaa muisti mua tunnustuksilla, kun olin kirjoittamatta. Kiitos ja niiaus <3



Tunnustuksen sääntöihin kuuluu kertoa seitsemän faktaa itsestään ja lähettää tunnustus sen jälkeen eteenpäin muille ihanille bloggaajille. Mä tiedän jo kenelle tän annan; Kirsille! Ja vain siksi, koska sitä saa aina hävetä <3

Sitten niihin faktoihin. Mitähän mä vielä keksin, kun musta tuntuu että oon kertonut jo kaiken?

1. Olen entinen yöihminen ja nykyinen aamuihminen. Ennen oli helt okej valvoa aamuviiteen, nukkua tunti ja lähteä kahvipannun tuhoamisen jälkeen kouluun; nykyään taas pidän huolen, että saan vähintään 8h unta yössä. Lisäksi en tiedä mitään parempaa kuin herätä aikaisin viikonloppuna ja mennä ulos tupakalle höyryävän kahvikupin kanssa, syödä kiireetön aamupala ja odottaa sitä hetkeä, jolloin muut heräävät.

2. En ole koskaan osannut niistää nenääni. Seriously! En vaan osaa.

3. Laulaisin varmaan aina ja joka paikassa, jos a) kehtaisin, b) en ajattelis muiden kuuloelinten terveyttä ja c) muistaisin ulkoa tarpeeksi lyriikoita.


http://gourmet-pizza.com/catalog/images/ny%20cheesecake.jpg

4. Juustokakku on maailman paras kakku. Period.

5. Musta Frontside Ollie on ihan jees. Siis se kappale. Tosin mulla ei ikinä ollut mitään Justin Bieberiäkään vastaan, koska olen sitä mieltä että musiikki on jokaisen oma asia.

http://1.bp.blogspot.com/_bXl8UEe0uLQ/S_w0lBXigLI/AA
AAAAAABkA/REAh1vgo--o/s1600/maksaa.jpg



6. Mulla on atm törkeä himo maksaruokiin. Lisäksi mä tykkään lihasta tosi paljon ja voisin hyvin olla joku "Atkinson-dieetin" irvikuva, sillä söisin varmaan pelkästään lihaa jos saisin. Lihaa ja omenoita, nam! Mut sit mä en enää ois Atkinssoni jos söisin omppuja, höh. Syön silti.

7. Haluaisin joskus kiivetä jollekin isolle vuorelle. Vaikka Mount Everestille (no okei, joku vähän pienempikin vuori käy). Joskus tekee mieli karata vuorille, en tiiä miksi. Se ois vaan niin kivaa.

Siinä ne. Aika hyvin keksin kaikki, go me!


2012-03-18

Treenihistoriaa ja ministi kehitystäkin, ehkä

Multa pyydettiin postausta treenikehityksestä, joten yritänpä saada tämän sekalaisen liikuntataustani ja nykyiset viipotukset jollain tavalla ymmärrettävään muotoon. So there you go, my beloved ones!

Kersana muistan olleeni kohtuullisen aktiivinen liikkuja. Vaikka olin lähes poikkeuksetta ikäisiäni suurempi, (äiti sanoi rotevampi, terkkari sanoi suoraan että lihavampi - kannan edelleen kehossani merkkejä tuon lausahduksen aiheuttamista seurauksista...) olin silti joissain lajeissa jopa nopeampi/parempi kuin muut. Suosikkilajejani olivat mm. jalkapallo, jääkiekko ja jääpallo, pesäpallo ja lentopallo. Meinasin itse asiassa kutosluokalla aloittaa pelaamaan lätkää poikien joukkueessa, mut sit mulla meni pupu pöksyyn, koska: "Ne pojat ois nauranut mut pihalle!" Yea rite. Yleisurheilulajeista tykkäsin hypätä korkeutta ja työntää kuulaa, koska olin niissä(kin) kohtuullisen hyvä. Pienempänä kävin myös paikallisen urheiluseuran hiihto- ja juoksukilpailuissa ja voitinkin parit pystit, jotka ovat edelleen tuollajossain öö... hukassa. Laatikossa!

Musta jääkiekko on edelleen maailman paras talviurheilulaji.
Onneks voin leikkiä asiantuntijaa kotisohvalla ihan pian ;)

Murkkuiässä kiinnostus liikuntaan väheni ja koulumatkojen vaihduttua bussivetoisiksi potkukelkan, pyörän tai jalkojen sijaan jäin koulun jälkeenkin mieluiten sisälle möllöttämään koneen äärelle. Lasketaanks Aapelin biljardi liikunnalliseksi harrastukseksi? No, siinä mä olin haka.

Lukioaikana palo kuntosaleiluun ja kehon muokkaamiseen lisääntyi tietämyksen kasvaessa (luin tuolloin aika paljon erilaisia sporttiblogeja, joista suurin osa painottui Body Fitnessin puolelle ja mm. Kaisa Jaakkola ja Anne Hämäläinen olivat henkilöitä, joiden aikaisempia, bodypainoitteisia blogeja tuli seurattua eniten. Nykyään näillä naisilla ei enää ole Fitnessmalli- tai Body fitness-tavoitteita, mutta mielenkiintoiset blogit kylläkin edelleen!). Turussa kävin muutaman kuukauden salilla, mutta salimaksujen hinta kirpaisi ja oma mielenterveyskään ei ollut enää siinä mallissa, että harrastamiseen olisi edes kyennyt.

Kuntosalilla käymisessä paras asia on se
kaikkensa antamisen tunne. Kyykkäämisen
jälkeen pukukoppiin horjuminen on kierolla
tavalla seksikästä.


Vasta vuoden 2011 lopulla, noin syys-lokakuussa, aloin olla siinä tilassa, että liikunnan harrastaminen alkoi taas tuntua järkevältä. Aloitin juoksulla, mutta kaipasin salille. Siispä otin askeleen kohti uimahallin punttista ja ryhdyin käymään uudelleen salilla. Kun aloittelijan nopea kehitys alkoi näkyä kropassani mm. jäntevämpänä olemuksena ja kohonneena itsevarmuutena, syttyi kipinä, joka palaa edelleen.


Tällä haavaa käyn nostelemassa rautaa yhdestä neljään kertaa viikossa ja yhteensä treenitunteja kertyy muut liikunnat mukaan lukien noin 3-6h - eli mistään suurista määristä tässä ei todellakaan puhuta, emmä oikeesti ole mikään himourheilija. Pääasiassa noudatan Muscle Challengen treeniohjelmaa, mutta en sitäkään niin orjallisesti, sillä elämäni on viime aikoina ollut melkoista härdelliä viime viikolla alkaneen autokoulun, parin viikon päässä siintävän koeviikon ja muun sekalaisen puuhastelun vuoksi. 

Kehitystä on kuitenkin tullut tälläkin tavalla, joten en valita. Kyykkyä en esimerkiksi aiemmin pystynyt tekemään kuin pelkällä tangolla ja nykyään siihen voi latoa reilut parikymmentä kiloa lisää. Lisäksi kulmasoudussa tulokset ovat nousseet 10kg -> 13.5kg, vinopenkissä 7kg -> 11kg, hauiskääntö 4kg -> 7kg, pystypunnerrus 7kg -> 11kg, kyykyssä pelkkä tanko -> vajaa 30kg, penkissä tanko -> 15kg ja niin edelleen. Nolottaa sanoa näitä painoja, kun tunnun olevan vielä ihan aloittelija! Anyhow, maasta se pienikin ponnistaa - jostain on aloitettava, että voi kehittyä ;) 

Ei siellä paljon oo, mut kohta siellä on enemmän! Kuva on
otettu tämän vuoden helmikuussa. Mulla on kivat seinät.

Kropasta treenikehityksen näkee parhaiten selästä ja käsistä - alleja mulla ei taida olla enää ollenkaan ja selkä tuntuu saaneen pari senttä lisää leveyttä, sillä rintsikoita on täytynyt höllätä ensimmäisestä reiästä toiseen... Samoin reidet ovat kasvaneet, farkut on nykyään melkoisen tukalat. Mulla on aina ollut vaikeuksia löytää housuja, jotka EIVÄT puristaisi reisiä ja istuisivat vyötäröltä. Nykyfarkut on tehty reidettömille!

Painokehitys on punttien myötä myös ollut omalla vaa'alla enemmän positiivinen kuin negatiivinen. Sen kanssa en vielä ole ihan sinut, vaikka tavallaan tiedostankin, että lihaksiin kertyy nestettä enkä teoriassa ole lihonut varmaan yhtään. Silti välillä tuntuu pahalta, mutta onneksi useimmiten pystyn sulkemaan asian mielestäni. Helpoiten se käy, kun en edes vilkaise puntaria päin - vaatteet kertovat tarpeeksi. Joskus tulevaisuudessa aion käydä InBody-mittauksessa ja selvittää, oonko onnistunut takomaan yhtään lihasta tähän varteen.

No mut, niihin treeneihin vielä. Muita treenirepertuaarini lajeja ovat juoksu, kahvakuula (8kg murkula, tarttisin isomman) ja lentopallo. En osaisi enää kuvitella elämääni ilman liikuntaa: jo parin päivän vapaan jälkeen tuntuu siltä, että on pakko päästä juoksemaan tai ylipäätänsä hikoilemaan jonnekin ja jotenkin. Tilanne on ihan kummallinen, sillä en todellakaan esim. viime vuoden kesällä olisi voinut kuvitella, että jäisin näin pahasti koukkuun treenaamiseen. Olen elävä todiste siitä, että kuka tahansa voi oppia rakastamaan hikoilua. Liikuntalupauksen tekeminen ja se kuukauden-parin jälkeinen treenituska ovat kaikkein pahimmat, niiden jälkeen helpottaa. Niiden jälkeen on jo luovuttanut koukussa ;)

2012-03-10

La-la-lauantai

Aamukahvi á la nörtti. Huomatkaa sieluttoman punapään
sieluttoman likainen kirjoituspöytä. Hups!

Juuei. Ei, ei ja ei. Näillä jaloilla ei todellakaan lähdetä tänään minnekään juoksulenkille! Oon ihan naurettavan jumissa eilisestä treenistä :D Tänään käytiin kaupungilla kaupassa ja hyvä kun pystyi puolikkaita askelia ottamaan, sen verta kipeään otti tonne hanurin seudulle. Juoksuaskelista on turha edes haaveilla. Mut on tää kivaa kun sattuu, tietääpähän tehneensä ja ehkä vielä joskus saavansa jotain tuloksia!

Viikonlopun kunniaksi heräsin kympiltä ja lähdin melkein heti mutsin kanssa kaupoille.

6,50€/kg, oisitteko te muka voineet vastustaa?!
Lakuja ja suklaata. Aneemista, mutta hyvää.

... ja ostin karkkia. Hups! 200 grammaa pelkästään, onneks, aika pieni määrä mutta riittänee. Oon tehnyt itseni kanssa salaisen sopimuksen, että aina kun irtokarkit on tarjouksessa niin niitä saa ostaa. Muuten ei. Onneks nää on tarjouksessa melko harvoin näillä nurkilla ;)

Näiden viikon viimeisten päivien aikana en ajatellut tehdä yhtään mitään. Paitsi syödä karkkia, hehe.

Meikitön aamunaamalaama.

2012-03-09

Viikonloput treenaan enkä todellakaan ryyppää

Kuvassa voimanostaja Mervi Sirkiä


Tänään tuli tehtyä viimeiset treenit ensimmäisen Muscle Challenge -viikon osalta. Koko viikko liikuntojen suhteen (pidätän muutokset viikonlopun suhteen, saatan intoutua lähtemään lenkille) näyttää seuraavalta:

Maanantaina selkä ja olkapäät, kesto vajaa tunti + spurttilenkki juosten, kesto jotain 20min
Tiistaina takareiskat ja vatsat, kesto-öö-sama kuin ma
Keskiviikkona lepo
Torstaina lepo
Perjantaina tuplatreenit, eli aamulla tissit, haukkarit ja ojentajat (+vatsat) ja iltapäivällä etureiskat ynnä pohkeet. Näiden kestot mä vielä muistan, eli 55 + 45 min ja 5 + 5 min venyttelyt ja pyöräilyt päälle!

Vähän jouduin modifioimaan ojentajaliikkeitä ja vaihtamaan askelkyykkykävelyn askelkyykkyihin smithissä siitä yksinkertaisesta syystä, että sali oli täynnä ja vehkeet varattuja. Nöykändyy, hyvin tuntui menevän perille siltikin. Ma + ti reenit tuntui vielä tänään aamulla selässä ja takalistossa, joten näyttäisi nekin toimineen varsin hyvin.

Jännitin ensin, että mahtaako onnistua tuplatreenaaminen näin viikonlopun aattona, mutta perin mallikkaastihan tuo sujui. Oon saanut jostain ihan tolkuttomasti lisää poweria, olo on kuin Hangon keksillä ja koko ajan hymyilyttää, mikä on kivaa! Arvonnan voittajille en ole kuitenkaan saanut vielä postitettua voittoja, anteeksi. Mulla on yksi kirjekuori ja semmonen toinen pitäisi vielä löytää, sen jälkeen saatte ne! Promise! 

Voimanosto kiinnostaa edelleen isosti. Sain fysioterpalta valkkusuosituksenkin, enää pitäisi vain rohkaistua ja soittaa ko. henkilölle että valmentaako se ylipäätänsä enää... Hrr. Pelottaa.

Ihanata viikonloppua kaikille <3 Meikäläinen ajatteli saunoa, rentoutua ja karistaa tuon orastavan ja inhan kurkkukivun kintereiltään ennen kuin se ryhtyy kaivamaan tietään niskani päälle. Mene pois, nyylä :(

Mr. Kurkku Kipu. Pikkunälän sukulaisia, junoou!

2012-03-05

Junppailua

Teinpäs niinkin radikaalin tempun ja ilmoittauduin Pakkiksen sivuja selaillessani mielenkiintoiselta vaikuttaneeseen Muscle Challengeen. Kyseinen haaste sisältää viikkopäivitykset ohjelmaan valitsemaltasi valmentajalta (mulla Jari Mentula, toinen vaihtoehto Utti Hietala - kumpikin ammattilaisia parhaimmasta päästä) sekä ruokavaliot ja treeniohjelmat. Lähinnä mää noita treenejä himoitsin, kun en tahtoisi millekään massakaudelle kuitenkaan alkaa. Lihasta on voimatasojen nousun perusteella kertynyt kuitenkin jo ihan kivasti säännöllisen epäsäännöllisellä herkkupäiväilyllä ja muutoin sangen niuhottavalla arkiruokavaliolla :)





Muttah, asiaan! Tänään kokeilun alle suttaantui Bullin jumppailuista takareiskat ja vatsat. Ja voin kertoa, että jos ei huomenna tunnu niin vika on pään sisällä - ihan kamalan ihanaa settiä, varsinkin toi reiskapuoli. Vatsoja oon aikaisemminkin treenannut samalla tyylillä kuin tässä, joten polte ei ollut kummoinen, mutta ensi kerralla pitää tehdä joko vielä isommilla painoilla tai rutistaa muuten vaan kovemmin, jotta tuntuu. Omakohtaisten ihmiskokeilujeni perusteella tuhoisin kombo vatsalihaksille on kuitenkin sivutaivutukset-lantionnostot roikkuen-voimapyörä. Tämä siis triplasarjana ja 10-15 toistoilla.

Ideaalitilanteessa treenaan huomenna selän ja olkapäät, keskiviikkona lepään, torstaina vuorossa etureidet ja pohkeet ja perjantaina rinta ynnä kädet. Mulla on sellanen kutina, että tästä tulee mukava treeniviikko ;)

2012-03-04

Arvonnan voittajat, tunnustus ja leirikuulumisia



Moikka! Kotiuduin justiinsa viikonlopun mittaiselta rippileiriltä, jossa mä olin se minimittaisten mentori ja uskoutumispuu eli suomeksi ISOnen. Oli kivaa ja ihanaa! Sain laulaa ja soittaa sydämeni kyllyydestä sekä solmia uusia ystävyyssuhteita ynnä ylläpitää vanhoja. Nostalgisoin lauantaina myös parin vanhan rippiskoulukaverin kanssa omia muutaman kesän takaisia leiriaikoja ja voi, miten tuntuikaan olo vanhalta! Siis mä oon ihan käpy. Poissa on ne huoneista karkaamiset öisin (tai tein mä sitä vähän nytkin, mutta en juossut pappia piiloon käytävillä kun mun ei tarvinnut) ja ikkunoiden tiirikoimiset, joiden tavoitteena oli luonnollisesti siirtyä tyttöjen puolelta poikien puolelle, pois on kaikki se isämeijänrukousten ulkoaoppiminen ja konfirmaatiohässäkkä. Oi niitä aikoja <3

Arvonnan vika päivä oli tänään ja mun karvahattu on pyykkikorissa, joten saatte tyytyä arvontakoneen päätösvaltaan lehtien ja suklaiden voittajavalinnassa. 

Bodaus-lehden ja tumman vattusuklaan voittaja on *rumpujapärinääRATAMTAM* 

...

tinpe!

Trendi-lehden ja sen karamelli-mikälienee-maitosuklaan voittaja on *lisääpärinääKABOOM*

...

hopealusikka!

Noniin naiset, heti kun näette tämän viestin niin pankaas osoitetta mulle sähkäriin, joka on annisika miumau hotmail jnejnejne kyllä te tiedätte ;) Panen palkinnot postiin mahd. pian. 

Kiitos vielä osallistujille! Mulla on kova kutina että tämä ei jää ainoaksi arvonnaksi blogihistoriassani, vaan tulevaisuudessa saatte vielä lisää lehtiä, suklaata ja saattaapi olla, että jotain kauneustuotettakin on luvassa. (Mä tiedän, että ainakin Metallisydän tykkää näistä jälkimmäisistä ja tekis varmasti make up tutorialinkin blogissaan, mikäli voittaisi ;).

Sitten mulla on vielä yks asia, sain meinaan tämmöisen tunnustuksen yhdeltä ihanalta:



Kiitos muwu! <3 Ja tää menee eteenpäin seuraaville mun mielestä ihanaisille, joilla on sääntöjen mukaisesti alle 200 henkilön lukijakunta blogissaan takanaan:

1. Kirsi
2. Viivi
3. tinpe

Neljä on hieno tasaluku. Nyt on pakko keskittyä johonkin muuhunkin välillä, aivot käy ihan ylikierroksilla ja tekis mieli lenkille, mut samalla ei jaksa ei pysty. Jos painuis vaan aikaseen unille ja tempaisis itsensä virkeänä kouluun huomenna.