2012-06-27

Esittelyssä Taisto, kotieläinpihan uusin asukas

Voimat totaalisen poissa. Eilen kävin hölkällä (35min/4.7km) ja toissapäivänä tein jalkatreenin. Palaan edellisen postauksen kommentteihin jossain vaiheessa, sillä nyt esittelen teille meidän vauvan!

Asiahan on niin, että mun mutsi on leipuri-kondiittori ja sillä on pitopalvelun lisäksi (kesä)kahvila ja kotieläinpiha. Tällä hetkellä siellä on Tiina ja Timo -possut, shetlanninponi Eemeli, kolme valkoista kania (kaksi tyttöä ja yksi poika, jokaisessa hieman leijonanharjakania mukana vaikka sekarotuisia ovatkin), Miro ja Mister -nimiset vuohipojat, Päkä -lammas, koristekanoja sekä valkoisia ja ruskeita isoja kanoja. Lisäksi meillä on kaksi kollia, Rölli ja Mörkö. Unohdinkohan jotain...?

Uusimpana asukkaana meille muutti toissapäivänä 4kk vanha luppakorvakani, jonka nimeksi tuli Taisto.


On se luttana! Vauva pysyttelee vielä toistaiseksi erossa toisista kaneista, sillä nuo valkoiset on semmosia aggrepäitä, että saattaisivat ryhtyä isottelemaan.

2012-06-25

Sinä näet sen kaiken minussa, mitä ei kukaan toinen rakasta

Juhannus tuli ja meni sisältäen mm. juominkeja, saunomista, grilliruokaa, ketjupolttoa, juoruilua ja mitä vielä. Vähän jäi pari juttua harmittamaan, mutta noh, kyllä se siitä. Kivaa oli! 

Jumpat olivat arvatenkin tauolla koko viime viikon loppuosan, kun ei vaan ehtinyt/jaksanut/päässyt salille ja mitälie. Eilen kävin taas ja alaselkä otti itseensä kyykyistä 7h jaloillaan seisomisen jälkeen niin, että nyt sattuu. Tekniikka ei varmasti ole mikään paras tollasen rumban jälkeen. Harkitsinkin jättäväni kyykyt suosiolla väliin ja tekeväni näin kesän alla enemmän prässiä, hack-kyykkyä ja muita alaselkää suojelevia jalkaliikkeitä sekä selän ojennuksia ja jullea. Vatsat ja alaselkä on mun heikkoudet, ja sen huomaa heti kun siirtyy isompien (lue: baby weight) painojen kanssa riehumaan. Nyt nainen sitä itsehillintää, ensin vahvistetaan kroppaa ja sen jälkeen tehdään ennätyksiä! Ei ole mitään järkeä mennä salille rikkomaan itseään.


Tänään join sen pannullisen kahvia vain siksi, että halusin. Kesäheilaa en kuitenkaan taida täksi kesäksi enää saada, jos nykyiset merkit pitävät paikkansa... Ei aina voi voittaa. Vähän on sellanen tyhjä olo kuitenkin, kun ei tiedä mitä tehdä ja jos jotain tekeekin, niin se ei tuota toivottua tulosta. Hmph. Nevermind.

Kohtapuoliin lähden duuniin ja yritän ehtiä jumpallekin. Sii juu joskus!

2012-06-20

Monta kivaa kesäkaverii

Se ekan ohjelman viimeinen jumppa tuli hoidettua maanantaina. Tänään toisen viikon eka treeni illalla efter jobbet, toivottavasti kyykyt sujuu ja penkki pistää tissit kuriin!

Eilen toimin kuskina ja mentiin Raision Myllyyn "shoppailemaan" - hipsuttimet siksi, että allekirjoittaneen ei pitänyt ostaa mitään. Jotenkin kummasti +100€ vain hävisi tililtä sen muutaman tunnin aikana... Sain sentään pari toppia, cargobyysat, rajauskynän, puhdistuslappuja, suklaata ja pähkinöitä, uusimman Fit-lehden ja pari juomaa (kahvi ja nollakola). Ai juu, ja tämänmoisen riistohintaisen putelin:

20.50€ minituubi punaväriä. Oisin säästänyt 3/4 tuosta, jos olisin
suosiolla ostanut Cybershopista Crazy Coloria.

Toivottavasti on ees hyvää!

Perjantaina pippaloidaan ja tänään sekä torstaina on muutamat tunteroiset duunia. Tää on siitä jännä kesä, että tähän mennessä oon tutustunut varmaan enemmän uusiin ihmisiin kuin ikinä aikaisemmin. Nytkin on tiedossa varmasti erilainen juhannus kuin ennen. Oma fiilis on vähän tämmönen:

Pussikaljaa!

2012-06-16

Vastuullinen kuski ja kipeät lihakset

Tämä uusi treeniohjelma on kyllä äärettömän tehokas! En olisi ikinä uskonut tekeväni pitkiä sarjoja kyykkyä, penkkiä jne. ja ennen kaikkea tullut kipeäksi niistä, mutta kuinkas kävikään? Jokainen liike menee juuri oikealle lihakselle ja vaikka painot on pienet, tulee toistoja sen verran että tuntuu. Kaksi treeniä siis ohjelmasta tehty ja yksi jäljellä. Sen ajattelin tehdä sunnuntaina, mikäli pääsen kaupunkiin. Jos en pääse, niin joudun jättämään maanantaille.

Lomafiilis on katossaan, kun katson ulkona vallitsevaa harmautta... No ei kai! Kyllä nää sadepäivätkin kestää kun tietää, ettei niitä ole joka päivä. Tänään lähden kuskiksi Laitilan munamarkkinoille, toivottavasti ei tule mikään hirveä sade- ja ukkosmyrsky kohdalle silloin.

Tänään (eipäs kun eilen) kilahti tilille ensimmäinen oma palkka Lidlistä! Puolen kuukauden saldoksi varsin mukava summa, jolla onkin sitten tarkoitus pärjätä ensi kuun 15. päivään saakka. Olen tässä alkukesän aikana tuhlannut melkoisen summan rahaa turhakkeisiin, kuten tupakkaan, huoltsikka- ja kahvilakahveihin ja energiajuomaan, jota ostan aina duunista tauoille. Niiden suhteen jos onnistuisin säästämään, niin kesän jälkeen onnistuisi se oman auton hankinta ja/tai tatuoinnin hakkaaminen.


Eipä mulla muuta tänään. Ihania kesäfiilistelyjä ootte saanut edelliseen postaukseen, kiitos niistä! Lisää saa laittaa, voin ottaa teistä inspiraatiota ja tehdä kesästäni entistä mahtavamman. Nyt meikit naamaan ja asiallista vaatetta päälle ennen baanalle lähtöä, moips!

2012-06-12

Spaghetti incident

Mun jalat on ihan spaghettia. Ja käpälät kans. Sain viikonloppuna s-postiini uuden voimaan ja nopeuteen keskittyvän treeniohjelman ja päätin testata sitä eilen seitsemän tunnin siivous- ja kävelyrupeaman jälkeen. Ihan kamalan säälittävää, että jalatkin on kolmesta syväkyykkysarjasta näin kipeät, mutta kyllä vaan! On se tehokas. Tänään mun ois pitänyt ohjelman mukaan tehdä airoopista, mutta päätin nyt toistaiseksi jättää ne tekemättä, kun puntillekin on hirviän vaikee ehtiä aina. Vaikea uskoa, että kesällä ois, mutkun on duuni ja sen lisäksi haluan myös lööbailla eli nauttia tekemättömyydestä, joten menkööt. Ei stressiä edelleenkään, turhaa semmonen!

Kahden päivän vapaat alko tästä, vasta torstaina ois lisää töitä tiedossa ja silloinkin vaan kahdeksi päivää, mikä tarkoittaa la-su vapaata ;) Hmm, mitähän sitä keksis? BILEET!

weheartit.com

No, jos ihan vähän vaan... Ei mutta oikeesti. Oon niin päättänyt, että tästä kesästä tulee maailman paras. Mulla on auto, olen täysi-ikäinen ja vapaa menemään, mulla on mahtavia kavereita ja ainoa mikä mua estää on se, että asun täällä perähikiällä eikä sekään kuin 25km ajomatkan verran. Tässä kesässä on kaikki ainekset täydellisyyteen. 

Mistä päästäänkin kysymykseen: mitä vaaditaan täydelliseen kesään? Mulla se ei ole paljon. On kuitenkin joitakin juttuja, joita ehdottomasti haluan kesän aikana tehdä ja kokea. Kuten...



- mökkeillä: saunoa, kalastaa, grillata, puhua yömyöhään ja katsoa ö-luokan elokuvia parhaiden ystävien kanssa ja hieroa itseensä purkkitolkulla hyttysmyrkkyä ja tulla silti syödyksi elävältä

- käydä alastonuinnilla (tää on MUST)



- tehdä road trip, jossa tärkeintä ei ole päämäärä vaan se, että seura on hyvää ja autossa on bassot kohdallaan ;)

- käydä festareilla

- nukkua teltassa (tätä tulee tehtyä liian harvoin nykyään!)

- poimia ja syödä mansikoita suoraan pellosta ja saada samalla kunnon brunat ja perse niin turkasen kipeäksi, että vessassa käyminen sattuu kolme päivää pellolla kömpimisen jälkeenkin



- polttaa ketjussa ja puhua paskaa intiaaniringissä kaupan pihalla sulkemisajan jälkeen

- tehdä piknik puistoon ja syödä mansikoita ja kermavaahtoa!


- nukkua 12h ja herätä ajatukseen: "tänään ei tarvitse tehdä mitään"

- juoda pannullinen kahvia aamulla vain siksi, että haluan juoda pannullisen kahvia




- leikkiä hippiä: pukeutua mekkoon, takuttaa hiukset ja kerätä kukkia

- lähteä aamuyöllä ulos kävelemään siskon kanssa ja puhua läpi kaikki maan ja taivaan väliltä


- löytää joku näppärä kesäheila, semmonen joka ei turhista nitise ja joka tuoksuu hyvälle ja josta ehkä voisi joskus kehkeytyä jotain vakavampaakin...

Näitähän riittäis. Kysynkin seuraavaksi teiltä: Mitä te haluatte tehdä kesällä? Tiedän että te luette mua, joten haaveiluja tänne kiitos! Kaikki on sallittua, edes taivas ei ole rajana (kukkaro on, mutta se on vaan joku kukkaro, ei siltä kysytä) so bring it on!

2012-06-08

Kesälomaa-AA!

Täh, viikko kesäkuusta meni just. Ja joku lomakin alko, siistiä! Mikä se on? 

No ei, kyllä mulla ihan lomafiilis on :) Työnteko vain on hieman erilaista kuin mihin on tottunut: enää ei lähde töihin omalle kotitontille vaan AJAA AUTOLLA kaupunkiin ja menee töihin KAUPPAAN kuin aikuinen (= minä nyt). Huomatkaa, mä pääsin inssistä läpi! Ajolupa on ollut taskussa eilisestä ja tänään ajoin ensimmäistä kertaa töihin äidin autolla. Ajaminen sujuu paljon leppoisammin kun ei ole tietoinen vieressä istuvasta tarkkailijasta.

Salikerrat ovat harventuneet, samoin kaikki liikunta - aikaa ei yksinkertaisesti jää ja paikat ovat seisomatyöstä ja painavien tavaroiden nostelusta aika hellänä välillä, joten mitään ennätyksiä on ainakin turha yrittää rikkoa jahka puntille menee. Tällä viiikolla olen treenannut kahdesti, ja kerran pelattiin vähän pesäpalloa kavereiden kanssa. That's it, muttei haittaa - mulla on periaate, että niin kauan kuin voin olla ottamatta asioista stressiä ts. se stressi ei tule automaattisesti, niin en myöskään kehitä sellaista itselleni. For my body's sake. Rakas bodi ♥


Tehtiin yks päivä siskon kanssa listaaa kesän must do -asioista. Voisin tehdä niistä tännekin jonkinnäköisen listauksen jossain vaiheessa. Uskon meinaan, että tästä kesästä tulee paras ikinä - kaikki merkit ovat ilmassa ;) 

Sain haasteen, täytän sen tähän samaan pötköön. Kiitos sinä kaunis nainen! 

11 kysymystä tuleepi siis tässä.

1. Jos elämäsi olisi yksi kappale, mikä se olisi?

- Tähän on pakko sanoa, että Kaija Koo - Kaunis rietas onnellinen on JUST niin mun kappale, kuin vain voi olla! Olen kaatunut, noussut ylös, kaatunut uudelleen ja tullut vahvemmaksi kerta kerralta. Olen katsonut syömishäiriötä silmiin, ollut ylipainoinen, elänyt (elän nyt) sairaan perheenjäsenen kanssa, kantanut harteillani omien ongelmieni lisäksi muiden murheita ja mitä vielä. Toivottavasti tämä ei nyt kuulosta itserakkaalta, mutta omasta mielestäni olen aika helvetin kova mimmi.

2. Puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä?
- Jos se on Pepsi Maxia, niin puolityhjä (sitä ei voi olla koskaan liikaa). Jos se sisältää prosentteja, se on puolitäysi (eikö tää viina ikinä lopu?!). No ei, oikeesti oon perussuomalainen pessimisti, vaikka yritänkin kääntää kurssiani optimismin suuntaan. Se taitaa olla elämän mittainen taival.

3. Paras maku?
- Suklaa. Ihan parasta.
 
4. Rakkain kesämuistosi?
- Se Luodolla Tuulee -tapahtuma, kun mulla oli Guns N' Roses -paita ja olin juuri lävistänyt ylähuuleni. Oikeastaan se koko kesä oli maailman paras, silloin tapahtui enemmän kuin muina kesinä yhteensä.

5. Rakkain paheesi?
- Hehe... Suklaa! Lasketaankohan tähän myös kahvi? Joo, lasketaan.

6. Viimeisin katsomasi elokuva?
- The Best Exotic Marygold Hotel. Oli oikeasti tosi hyvä. 

7. Asia, jota odotat?
- Lämmin päivä rannalla ja sen jälkeinen yökävely pikkusiskon kanssa. Ne kävelyt on meidän yhteinen salaisuus: silloin on vain minä ja Anna. Silloin meidän välillä ei ole salaisuuksia. Anna on ihana ♥

8. Minkä artistin olet nähnyt viimeisimmäksi livenä?
- Hmm, mikähän se olis ollut... Edelliskesänä näin Musen, mutta Turussa kävin kattomassa Rähinä Recordsin konserttia eli varmaan ne kaikki! 

9. Paras kesäpaikka?
- Mökit. Ihan sama mikä mökki, kunhan on mökki. Ja sauna. Paljukin on kiva! 

10. Mikä oli lapsuutesi haaveammatti?
- Pienenä halusin olla mm. poliisi ja leipuri. Tuuliviiri mikä tuuliviiri...

11. Mustikka vai mansikka vai jokin muu (mikä)?
- Pensasmustikat! Oi nam, ihania. Myös tuoreet, suoraan maasta poimitut mansikat sekä mäkimansikat heinänkorresta nautittuna ovat esim. parhaita kesäherkkuja ikinä.

2012-06-03

Viikonloppuhulinoita ja arvonnan voittaja!

Tulihan sitä juhlittua... päättäreitä nimittäin. Nyt on selkä kipeä (nukuin lattialla) ja pää myös, mutta fiilis silti hyvä! Joskus tekee hyvää päästää irti arjesta ja heittää viihteelle sen kummempia ajattelematta. 

Ensi viikko - ja sitä seuraava, ja sitäkin seuraava jne. - onkin siitä hassu, että mun ei ole pakko pistää kelloa soimaan yhtenäkään päivänä. Kesäloma, vau! Viimeisen jakson todistus jäi hakematta, sillä en ollut kevätjuhlassa töiden vuoksi, mutta kävin tsekkaamassa Wilmasta numerot ja niin hyvinhän se meni, että

- musiikki 10
- englanti & ruotsi 9
- uskonto 9 
- liikunta ja terveystieto 8

En voi valittaa, sillä en todellakaan panostanut opiskeluun niin paljon kuin olisin voinut. Ja poissaolotunteja kertyi hirvittävästi. Välillä mietin, että miten hyvä mä oikeasti olisinkaan, jos kävisin koulussa ja opiskelisin koulun ulkopuolella edes hiukan enemmän kuin nyt... 

MUTTA! Se arvonta. Yhteensä osallistujia oli 12 ja arvontakoneen tulos näytti seuraavaa:

Randomilla valittu luku 1 ja 12 välistä... Vitonen!

Viides osallistuja kommenttien järjestyksessä oli Pepper! Laitatko mulle spostilla osoitteesi, niin saan paketin postitettua? Oma osoitteeni on siis tosiaan se annisika ät hotmail piste com :) Onnea paljon ja kiitos kaikille osallistuneille, ootte kivsuja ja teijän munakanateoriat sai aikaan isoja hymytyksiä täällä! Kaikki teoriat oli järkeenkäyviä, enkä edelleenkään tiedä kumpi tuli ensin, mutta vatevör ;)

Nyt tää parantelis päänsärkyään vedellä ja ruualla. Kiittimoi!