2013-01-30

Exhausted

Otsikon mukaisilla fiiliksillä on viikkoa paineltu menemään. Tai no, alkuviikosta olin vielä suht reippaana ja tein paljon kaikennäköstä, mutta tiistaina iski tajuton väsymys ja uupumus jo neljältä iltapäivällä. Teki mieli mennä heti nukkumaan, siis neljältä! Haloo. Tänään sama juttu, tosin annoin periksi itelleni ja nukuin/torkuin noin kolmen vartin verran tossa äsken. Teki hyvää. Yritän sinnitellä Jutta & Puolen vuoden superdieetteihin saakka, mutta mä vähän epäilen... 

Koeviikko alkaa olla taputeltu, jes! Huomenna enää ihmisen bilsaa ja perjantaina saa jo nukkua pitkään vapaapäivän kunniaksi. Treenattu on tunnollisesti sekä aerobista että punttia, jälkimmäistä edelleen niillä super- ja triplasarjoilla, ja tällä viikolla oikeastaan ruuhkan puutteen vuoksi ihan giant-setteinä myös :) Esimerkiksi tänään aamulla jalkoja ja vatsoja, päälle puolen tunnin aerobinen crossarilla. Nukuin pommiin aamulla (ai miten niin väsynyt?) enkä ehtinyt syömään mitään ja tulin koululle bussilla vain tajutakseni, että matikan koe ei alakaan klo 8 vaan klo 11. Päätin sit lähteä jumpalle. 



Lueskelin yhden body fitness -kisaajan blogia ja kommentoin päivitykseen, johon nainen oli lisännyt itsestään kuvia viiden vuoden ajalta ja paljon oli ihminen muuttunut! Alkutilannekuvien jälkeen tuli dieettikuvia ja niiden jälkeen tietty kisakuvat sekä linkkejä kisoista kuvattuihin videoihin. Tuli niitä lukiessa vähän sellanen olo, että oisko mustakin tuohon joskus? Bikini fitness on mulle vähän liian naisellinen laji, bf ois sitä vähän vähemmän vaikka kyllähän siinäkin aika paljon "glamouria" vaaditaan mm. kisa-asujen ja korkokenkien sekä lavasäteilyn muodossa. Fitnessiinkään musta ei olisi, koska mun rytmitajuni on olematon eikä mulla ole lainkaan tanssi- tai voimistelutaustaa. Siinä mielessä body fitness siis kiehtoo lajeista eniten.



Voimanosto on tällä hetkellä kuitenkin rakkainta. Haluan vain miettiä näitä asioita ääneen, kun musta tuntuu että unohdan muuten :D Siinä missä voimanostossa kiehtoo voima ja oman kehon vieminen äärirajoille hermotuksen ja paineensietokyvyn sun muun osalta, niin fitnesslajeissa jälkimmäisenä mainitun lisäksi se oman kehon muokkaus on mun mielestä hirvittävän mielenkiintoista. Se, miten "helposti" (tavallaan helposti, tosiasiassa homma on ison työn takana) voi kroppansa mittasuhteita muokata, hankkia lihaksia tiettyihin kohtiin ja vaikka ylläpitää samalla muita sekä kiristää rasvaprosenttinsa äärimmilleen - kaikki tämä vain treeniä, ravintoa ja lepoa manipuloimalla. Lisäravinteisiin en puutu, sillä en ole käyttänyt kuin muutamia enkä tiedä, miten suuri osuus niillä on loppupeleissä tuon ravinto-kategorian alla. Uskon, että ainakin vitamiinien ja kivennäisaineiden sun muiden tämmösten tarve on kovaa treenaavalla suurempi, joten niiden käyttäminen lienee melkeinpä välttämättömän pakollista.

All in all, olen sitä mieltä että koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Katsotaan, mitä elämä tuo tullessaan :) Sitä ennen pyritään vain treenaamaan kovaa ja lepäämään riittävästi - sitä puhdasta ruokaa unohtamatta.


2013-01-26

Maasta ne suuruudetkin on joskus ponnistaneet

Turussa käyty ja sieltä palattu motivoituneempana kuin koskaan aikaisemmin! 



Se mitä en viime postauksessa kertonut (koska olen salamyhkäinen sopuli ja vielä niin itsekeskeinen, että pidän kaikki nallekarkit itselläni mielummin kuin jaan tasan kavereideni kanssa) oli päivän motivaatioruiske eli vierailu Turku Workout -tapahtumassa Logomossa ja siellä Fitfarmin luennolla, jonka piti kaksi yrityksen lihaskimppua personal traineria ja jossa oli mukana luonnollisesti myös yksi Fitfarmin suurista onnistujista eli Anne Vaiste. Pojat puhuivat tavoitteiden asettelusta, motivoinnista ja treenivarusteista ja luennon jälkeen sai vapaasti tulla kyselemään heiltä ja Annelta mieleen juolahtaneita kysymyksiä. 

Mä itse jäin Fitfarmin ständille tarinoimaan Annen kanssa ennen kuin autokyyti tuli ja haki mut Myllyyn "shoppailemaan" (= en ostanut mitään) ja täytyy sanoa, että yhä enemmälti tuntuu treenaaminen omalta jutulta. Voimanosto eniten, mutta jos en jostain syystä pystyisi lajia harrastamaan niin todennäköisesti treenaisin silti salilla, koska se on mulle tärkeää ja ilman sitä en olisi minä. Ne tavoitteet, joita olen asettanut itelleni saavutetaan vain ja ainoastaan treenaamalla ja syömällä oikein. En pysty oikeesti sanoin kuvaamaan tätä tunnetta, joka mulla on :) Se muutama vuosi sitten kuntosalille ensimmäistä kertaa astunut pieni ja laiha tytönriepu ei saattanut arvata, mitä elämä tulee antamaan ja mihin se tulee kantamaan. Ihan mahtava olo.

Satu Kalmi


Treenille en ehtinyt, Body Actionille en ehtinyt enkä saunan jälkeen jaksanut enää leffailtaan lähteä, mutta väliäkös noilla enää tollasen eventin jälkeen. Suurkiitos Jannelle ja Ramille sekä Vaisteen pariskunnalle (Anne & Mikko) ihanasta päivästä ♥ Tästä on hyvä jatkaa kohti tavoitteita ja ehkä niitä uusia tuulia, joita tuli jo hieman mietittyä luennon aikana...


2013-01-25

Jahas. Jos sitä tännekin viikonlopun kunniaksi raapustaisi muutaman sanan!

Terveystiedon yo-tehtävät tuotti alkuviikosta megalomaanista stressiä (ilman niistä suoriutumista en olisi läpäissyt kurssia) mutta sain kuin sainkin hoidettua tehtävät pakettiin päivää ennen tarkistusta. Torstaina alkanut koeviikko käynnistyi mun osaltani vapaapäivällä ja tänään vuorossa oli äidinkielen "suuri" kielioppikoe - jos se nyt mikään "suuri" olikaan, kun valmista tuli alle tunnissa ja koin vastanneeni kaikkiin tehtäviin joko oikein tai ainakin lähes oikein. Alisteiset ja rinnasteiset lauseet tuotti eniten päänvaivaa, niitä en varmaan opi ikinä... eikä välttämättä tarttekaan ;)


Treeneistä pari huomiota: nyt kolme viikkoa vedetty aikalailla sata lasissa ja koska ei vielä tunnu siltä, että olisi kevennyksen paikka, niin enpä pidä. Treenityyli on siirtynyt voimailun puolelta enemmän supersarjoja ja pidempiä settejä sisältäviin jumppailuihin ja hapotus on ollut aika muikeeta :D Noita tehdessä huomaa, että aerobinen kunto on huonontunut kesästä aika paljon, joka välissä saa haukkoa henkeä enemmän tai vähemmän. Vaihtelu kuitenkin virkistää, joten näillä mennään nyt eteenpäin ja kattellaan voimahommia sitten keväämmällä. Mä haluan sen 50kg penkin (joo ei, ei oo tullut vieläkään, hmph) ja 100kg maven!

Tänpäiväsen selkäjumpan voisinkin laittaa tähän muistiin ittelle, mulla kun loppui treenivihosta sivut ja oon joutunut tekemään KAKSI jumppaa ilman sitä. Ounou! Kriisi!

Alkuun 5min crosstrainerilla.

1. Kulmasoutu tangolla mo (10x20kg, 10x25kg) 2x10x30kg

2A. Ylätalja leveä mo 12, 11, 10x40kg
2B. Alatalja rusetti 8x35kg 10, 9x30kg

3. Räkkivedot (kokeilin ekaa kertaa) 10x40kg, 2x10x50kg

4. Kulmasoutu kp 12, 10x15kg ja pudotussarjana viimeinen 8+5x15kg -> 10kg

5A. Selän ojennus 5kg levypainolla 15, 12, 12
5B. Selän ojennus lattialla vuorokäsin ja -jaloin 10, 10, 10/puoli

Loppuun 30min hikinen aerobinen crosstrainerilla. Itse treeni kesti vesipullon täyttämisen kera noin 45min eli mun kunnollani haBotti, kyllä! 

Testasin kaupassa silmälaseja ja koin, että mun
älykkyysosamääräni kohosi vähintään ^100.



Huomenna saa hyvillä mielin ottaa lepiä, kun tietää jo nyt olevansa pahasti jumissa lauantai-aamuna. Lepopäivän kunniaksi suunnataan äiskän, siskon ja mamman ( ♥ ) kanssa Turkuun. Mieleni tekisi käydä vetämässä edes joku pieni jumppa Gym2000:lla, se kun oli mun lyhyen IB-vuoteni vakiosali ja tykkäsin siitä paikkana tosi paljon. En tiedä, ehkä mä kuitenkin lepään vaan :) Body Actionilla haluun ainakin käydä! Iltasella haetaan pari (35) paalia heinää noille meidän omituisille otuksille ja sen jälkeen piipahdetaan mitä luultavimmin kaverin luona tyttöjen illassa/leffaillassa kera siskon. Puuhailua siis riittää, ja onneksi riittääkin - en ehdi repiä stressiä koeviikosta eikä käy aika pitkäksi ;)
Hyvää viikonloppua, nauttikaa treeneistä ja/tai ansaituista lepopäivistä ♥ Moimoi!

2013-01-20

Laiskuudesta ja väsymyksestä johtuen minimoin kuulumisten jakamisen ja kirjoitan vähän tyhjäpäisemmin eli vastaan valmiisiin kysymyksiin ja kerron pari (11) juttua itsestäni. Sain nimittäin haasteen Lauralta! Kiitos! ♥

Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusi blogeja ja auttaa huomaamaan heitä joilla on
alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Skippaan suosiolla kohdat kolmosesta eteenpäin, eiköhän nää haasteet oo jo aika pitkälti jokainen läpikäynyt :) Yhdentoista faktan aika siis.

1. Reväytin varmaan sisäreiteni eilen salilla. Tein mavea ja vaihdoin tankoon painoja, tarkoitus oli "tuupata" jalalla 20kg lätty tankoon. No tuuppasin ja sit sattui, sattuu edelleen kun loitonnan reittä. Höh. Pitää kiinnittää huomiota tohon seuraavissa treeneissä, toivottavasti ei ole mitään vakavaa. Tänään ei ainakaan sattunut, tosin enpä jalkoja tehnytkään...

2. Ollaan siskon kanssa suunniteltu kesäloma-aktiviteetteja jo nyt :D Suunnitelmissa on kiertää ainakin yhdet festarit (Ruisrock tai Provinssi/Ilosaari, todennäköisesti myös Lokalahden maalaismaisemissa pidettävä Karjurock), käydä Yyterissä pelaamassa biitsiä ja nauttimassa ilolientä, tehdä roadtrip jonnekin päin Suomea sekä paiskia duunia niin per... että ois rahaa toteuttaa nää kaikki.

3. Oon vähentänyt kahvin juontia. Ei vaan maistu enää. Aamulla menee mukillinen tai kaksi, iltapäivällä joskus yksi, yleensä ei sitäkään.

4. Lempiväreihini lukeutuvat (sen ainaisen mustan lisäksi) tumma keltainen, metsänvihreä ja violetti. 

5. Olen ollut nyt kaksi viikkoa ilman suklaata! Eikä oikeastaan tee tiukkaakaan. Kun on alkanut syödä kunnon ruokaa säännöllisesti, ei himoja suklaalle jää. Tietty sen fasun blöön vois silti syödä huvikseen...

6. Mulla on ehkä tiedossa keikka yhden ihaNaisen voimanostajan huoltajana maaliskuussa ♥

7. Pyöritän hiuksiani. Aina. Ennen nukkumaanmenoakin sängyllä maatessa on ihanIHAN pakko napata suortuva ponnarilta (nukun hiukset kiinni takkujen minimoimisen vuoksi) ja pyöritellä niin kauan, kunnes väsymys yltää pyöritteleviin sormiin.

8. Haluaisin töihin tienaamaan rahaa ja uusia kokemuksia. Työn laadulla ei sinänsä ole paljoakaan väliä, kunhan viihtyisin työyhteisössä ja palkka olisi kohtuullinen.

9. YO-kirjoitukset stressaa hirvittävästi. Pelkään, että äiti vertaa mua kolmen laudaturin isosiskoon ja on pettynyt, kun en yllä samaan. En rehellisesti sanottuna jaksaisi panostaa kirjoituksiin niin paljon kuin ehkä pitäisi.

10. En vieläkään käsitä täysi-ikäisyyttäni. Olo on edelleen kuin pienellä kakaralla.




Ja Lauran kysymykset:
 
1. Oletko koskaan hypännyt benji-hyppyä? Jos et, haluaisitko?
- Olen! Se oli ihan mahtavaa.
 
2. Oletko aamu- vai iltavirkku?
- Ennen iltavirkku, nykyään enemmän aamuvirkku kun en jaksa valvoa. Musta on tulossa mummo. 
 
3. Missä maassa haluaisit käydä?
- Iso-Britannia (LONTOO again and again and again...), Venäjä ja öö. Japani ja Amerikka.
 
4. Jos saisit valita kolme esinettä autiolle saarelle, mitkä ne olisivat?
- Levytanko, tulentekovälineet ja peitto.
 
5. Unelmien ammattisi?
- En osaa sanoa. Poliisi, kirjailija, pt, life coach, fysioterapeutti... Välillä löydän itseni haaveilemasta tutkijan ammatista ja välillä ois siistiä olla vaan kaupan kassa. Ota nyt näistäkin selvää.
 
6. Lempiruokasi? Inhokkiruokasi?
- Lempiruokaa on puoliraaka jauheliha tai pihvi sekä parsakaali (+riisi), inhokkiruokaa lipeäkala tai hernekeitto.
 
7. Oletko kotihiiri?
 - Taidan mä vähän olla :)

8. Miten vietit viime joulun?
- Hyvin syöden maailman parhaimmassa seurassa (perhe ♥). Joulusauna, ei kirkkoon, yhteinen ruoanlaitto ja ruokailu. Parhautta.
 
9. Juhannus vai uusivuosi?
- Juhannus, koska sillon on lämpimämpi eikä tarvii pelätä saako raketista silmään.
 
10. Oletko herkuttelija?
- Välillä elän kuin mikäkin puritaani, mut toisinaan herkuttelijapuoli pääsee vähän liikaa valloilleen. Sillon tietää, että pitää taas vähän kiristää ohjia.
 
11. Kerro itsestäsi paras luonteenpiirteesi.
- Vaikkei tää ehkä aina tunnu parhaimmalta piirteeltä, niin herkkyys. Kaikki vastoinkäymiset, ne pienetkin, tiputtaa mut sata metriä maan alle joka ikinen kerta, mutta nää putoamiset opettaa aina miljoonasti enemmän asioita elämästä ja musta itsestäni verrattuna siihen, etten olis niin herkkis ja etten tuntisi asioita niin vahvasti.

2013-01-13

Tänään mä sain vihdoin mavettaa! Takareidet ja perse on olleet keskiviikosta saakka niin jumissa, etten ole päässyt kunnolla vedon ala-asentoon. Viikonlopun kävelylenkkien (eilen yksin ja tänään siskon kanssa, ihana juoruilulenkki ♥) ansiosta sain ne jotenkin kuosiin ja tänään oli ihan pakko ajaa varta vasten kaupunkiin salille mavettamaan :D Ihan parhautta. Otin suht kevyesti, koska viime mavesta on aikaa (työsarjat 2x5x60kg) mutta sainpa silti sen ihanan hengästymisen ja euforian sekaisen tunteen aikaiseksi. Maastaveto on rakkautta.



Jano jatkuu, tänään mennään taas yli neljän litran litkimismäärällä. Tää voi nyt johtua joko kahdesta asiasta: mun kroppa on aiemmin ollut tosi nestehukassa ja vaatii nyt paljon vettä korjatakseen tilanteen TAI sitten siitä, että oon puhdistanut ruokavaliota viikon alussa ja turhat nesteet on lähtenyt litomaan ja jano on näin tapahtuessa yltynyt. Alkaa jo hiukan risomaan tää vessassa ravaaminen, mut juodaan nyt kun kerta janottaa!

Huomenna ois taas koulua. Oon alkanut tykkäämään lenkkeilystä (wtf?) ja ajattelin kympin aamun kunniaksi käydä huomenna aamulenkillä. Napit korvilla kun painelee menemään, niin ajatus lentää ja fiilis sen jälkeen on ihan törkeen kiva ja energinen :) Kouluun menokaan ei tunnu niin pahalta. Ei tosin tunnu muutenkaan enää, kun sain tänään tehtyä vähän noita terveystiedon YO-tehtäviä, joiden deadline on 23.3. ja joita me tehdään viikoittain ainakin pari kertaa myös koulussa. Tää viikko on vielä ankaraa opiskelua ja seuraavan viikon torstaina alkaa kolmannen jakson koeviikko. Sit alkaakin jo neljäs jakso, jossa mulla on niin hävyttömän vähän tunteja että oi! Tieto siitä, että alan lopetella taivaltani lukiossa alkaa konkretisoitua. YO:t helmikuussa + maaliskuussa vähän stressaa vielä, mut muuten alan olla helpottunut ja melko zen. 

Mut se siitä, nyt ruokaa ja kohta nukkumaan et jaksaa lenkkeillä! Öitä ♥

2013-01-11

Viikonloppu jee!

Tiistaina väitin, että tää viikko ei lopu koskaan, mut keskiviikkona joku napsahti päässä ja loppuviikko meni kuin siivillä. Ihana viikonloppu! Olet erittäin tervetullut ♥ 

Fiilis on tosi korkealla johtuen edellämainitun lisäksi myös siitä, että viikon treenit ovat menneet ihan älyhyvin. Ostin Tiinalta uuden vuoden tienoilla Massin Pump3D-lataria ja sen kanssa saan vietyä itteni paljon pidemmälle treeneissä. Enemmän toistoja ja isompia painoja, kunnon tuntuma ja pitkästä aikaa hikoiluttaakin oikein kunnolla. Mahtiostos, kiitos siitä. Torstaina tein pelkän latarin voimalla aamutreenin ennen koulua, koska satuin heräämään aikasin ja ajattelin, että miksei. Treenin loputtua äkkiä kamat kasaan ja äidinkielen tuplatunnille hymy korvissa ja naama punaisena, ihan jees :D Tänään perjantaina menin treenin jälkeen uimahallin saunaan rentoutumaan. Sauna on yksi parhaimpia asioita suomalaisuudessa, voisin viettää siellä tuntikausia. Ah.

Päivänä eräänä kävin kahvilassa lukemassa lehteä.

Kauhee jano ollut koko viikon ajan, en tiedä mistä johtuu. Tänään mennyt jo reipas neljä litraa + latarin 0.7l! No, kai se tasoittuu jossain vaiheessa :D Suklaata en oo syönyt kohta viiteen päivään! Tämä on saavutus.

2013-01-08

Mitkä kouluhommat?

Jopas nyt pukkaa tekstiä! Tällä kirjoitustahdilla ei oo mitään tekemistä koulutöiden (ja niiden välttelyn) kanssa. Ei niin mitään.

Sammuin eilen jo kasin jälkeen ja näin levottomia unia. Puoli neljältä päätin nousta ylös ja lähdin aamulenkille. Oikeesti! 35 minsaa tuli tarvottua märissä kengissä, lunta sato silmään ja sitä rataa mutta olipa hyvä fiilinki sen jälkeen, semmonen herännyt ja pirteä. Haastelin siskoa mukaan lenkkeilemään sunnuntaina, toivottavasti se jaksaa lähteä :) Meillä on pitkään ollut lenkkinä sama vakiokierros kylän ympäri. Noin 3km matka taittuu helposti vaikka lähtiessä tuntuis, ettei jalat kanna metriäkään.

Jaloista puheenollen... Kiroan ne bulgarialaiset kyykyt alimpaan helvettiin. Mun jalat on törkeen kipeät!

Literally.

Tänään treenattiin selkää ja olkapäitä. Neljä sarjaa ylätaljaa leveeltä, kulmasoutua kässäreillä, vipareita sivuille ja taakse ja pystypunnerrusta neljä sarjaa myös. Selän ojennusta päälle. Loppuun vatsoja triplasarjana eli rutistuksia lisäpainolla, russian twistiä lisäpainolla ja jalkojennostoja + loppuun staattiset pidot. Keskityin liikkeiden määrän sijaan tekemään toistot hitailla negatiivisilla ja musta tuntuu, että varsinkin yläselän lihakset kipuilee jo nyt. Alku- ja loppuverkat on jääneet aika mitättömiksi, kun en tykkää tehdä niitä uimahallin salilla. Siellä on semmonen pieni huone, jossa on crossari + pyörä + soutulaite. Total Gymillä (eli siellä missä normaalisti käyn) on enemmän tilaa ja aerobisia laitteita. Huomenna meen lataamaan korttini ja pääsen sinne!

Oon muuten ryhtynyt taas juomaan palkkaria. Mulla on kaks pussia protskua ja ne pitäis juoda kaikki pois...

Välipalaa päivänä eräänä. Toi eksoottinen
pähkinä ei oo kauheen hyvää. Mut nälkäänsähän
sitä syö vaikka pieniä kiviä, eiks?


Ei kai tässä muuta. Huomenna tiedossa rintaa ja ojentajia ja loppuviikosta tasan teen mavea (♥) kun nää mun koivet on palautuneet. Sii juu!

2013-01-07

Parhauskahvi ja parhaustreeni

Päivän vitsi: löin pääni salin isoon seinäpeiliin. Wtf? Okei, uimahallilla räkki on tosi likellä seinää ja hain asentoa tangon alla vähän turhan rivakasti mut silti - kuka lyö päänsä peiliin? :'D Voi luoja. Teki mieli mennä nurkkaan häpeämään. Jatkoin kuitenkin kyykyt loppuun vilkaisemattakaan ympärilleni. Siltä klonksahdusääneltä ei voinut välttyä kukaan, sen verran kovaa osuin (ja sen verta paljon se sattukin!). Pukuhuoneessa osasin jo nauraa aivottomuudelleni.

Kiitos Iluurilaadun, säästyn juurikasvun selittelyltä. Se
on meinaan oikeesti aika törkeän kamalan näkönen...
Jumppapirkko!



Note to self: ei enää ikinä paksua hupparia salille. Vilukissakaan ei välty tukalalta ololta ja himohikoilulta.

Treeni oli aikas muigee ♥ Tein mm. penkkiä (hehe, teki mieli), takakyykkyä, leveetä prässiä, koukistusta ja ojennusta, lantionnostoja ja vatsoja superina sekä perseen viimeistelynä vielä bulgarialaista kyykkyä smithissä. Mun takareidet alko sattumaan jo treenin aikana samalla tavalla, miten ne yleensä kipuilee seuraavana päivänä treenistä o_O No complain, onneksi ei kovin useesti tuu tämmösiä pidempiä lähes treenaamattomia kausia. Mut olihan hyvä treeni silti!

Käytiin Kotipizzassa kera siskon. Mä söin omat evääni koulussa ja sisko halus pizzalle ja tarjosi samalla mulle kahvin. Oli muuten ehkä parasta kahvia, mitä oon koskaan saanut! Raikasta vettä ja vastajauhettuja kahvipapuja, ei mitään tuntikausia pannussa seissyttä tusinamokkaa. Ihanaihanaihana. Jos Kotipizzan kahvi maksaa 1,50€ ja (entisen) vakiokahvilan "iso kahvi" saman verran, ei oo vaikeeta päättää mihin meen seuraavalla kerralla kahville. Haluuks joku tulla syömään pizzaa viereen?

Kuva ei tee oikeutta!

Pari viikkoa tarttis käydä koulua ennen koeviikkoa. Eijaksaei... mut ei auta, pakko se on. Onneksi tämän lukukauden ja "kesäloman" jälkeen mun ei tarvii enää mennä kouluun kuin tekemään parit ylppärit, eli se on tavallaan loma loppuvuodeksi melkeen! Aah ja oi, tulis se kesä jo pian.

Olen kaivannut sinua, Kyllikki

Kyllikki on metafora koululle. Se kurja nainen! Yökhyiplöärgh.

Loma tuli loma meni. Suurin aikaansaannokseni kahden viikon ajalta lienee linnoittautuminen pianon ääreen ja Beethovenin Kuutamosonaatin ekan sivun oppiminen. Soittoharrastusta pitää ryhtyä ylläpitämään aktiivisemmin, koska aiemmin aivot ja sormet pelitti paljon paremmin yhteen nuotteja lukiessa. Ja onhan toi nyt kivaa! Rakastan soittamista.

Perjantaina kävin vähän humputtelemassa Laitilassa: tyhmät bileet, pari tyhmää ihmistä mut ihan kivaa silti. Kaveri on oppinut heittämään auton persettä liukkailla ja näytti pari kierrosta paluumatkalla pailuista. Onneks en ollut juonut liikaa, ois voinut tulla huono olo... Lauantaina käytiin kebabilla ja aloin kutomaan kauluria. Toivottavasti saan sen valmiiksi vielä tämän vuoden aikana. Tänään sunnuntaina olin äiskällä töissä juhlissa, tienasin aika hyvät rahat (jotka tuhlasin mitä pikimmiten H&M:n nettikauppaan - ainakin puolet niistä). Kakkuakin söin, pahapaha. Nyt ihan tosissaan joku roti tänne nyt heti! En halua olla kesänorsu.

Motivaatiohanuri. Aika töpäkkä leidi!


Sain joskus a lightyear ago Illiltä haasteen, jossa pitää kertoa 11 asiaa itsestään ja vastata haastajan antamiin kysymyksiin. Kiitos pupunen 8) Nyt mä vihdoin vastaan tähän!

Aloitetaan tiukkaakin tiukemmalla yhdentoista faktan setillä, joka tulee tässä!

1. Suurimman osan ajasta (pl. bileet tai virallisemmat kekkerit) vihaan laittautua: meikata, laittaa tukkaa, pukeutua fiinimmin, you name it. Lempiasuni on farkut ja paita, kotona collegehousut ja huppari.

2. Maastaveto on suosikkiliikkeeni. Mulla on suht pitkät kädet ja muut raajat, joten mave sopii mulle ihan välitystenkin puolesta loistavasti. Maastavedossa kiehtoo kokonaisvaltaisuus ja isot raudat.


3. Voisin elää pelkällä kahvilla ja suklaalla. Vähän tulis ehkä ikävä raejuustoa ja kunnon lihaa, mutta so not! Välillä tämmösiä suklaalla elämiskausia on ollutkin ja ihan hyvin menee eteenpäin sen pienen hetken, kunnes lihanhimo ottaa vallan. Hehe 8)

4. Mä olen niin totaalisen kyllästynyt painokeskeisyyteeni. Tällä hetkellä tunnen itseni niin törkeän epäviehättäväksi joulukiloineni ja se heijastuu ulkonäkökriiseilyn lisäksi myös omien taitojen ja ominaisuuksien aliarviointiin. En oo kaunis, en osaa mitään jne. kyllä te tiiätte. Ärsyy ja paljon.


5. En ole lukenut sanaakaan terveystietoa joululoman aikana...

6. Tiiän neljä S:ää, jotka on maailman parhaimpia: sali, sauna, suklaa ja seksi. Shoppailu on tyhmä S.

7. Suurimman osan ajastani en ymmärrä omia ajatuksiani ollenkaan. En tiedä mikä oon ja millainen haluan olla, miksi teen jotain ja miksi taas en. Oon vähän hukassa.

8. Saunassa kuuluu maata, ei istua!

9. Haaveilen matkasta jonnekin lämpimään. Ihan sama minne, kunhan vaan ois lämmin ♥

10. En oo vieläkään saanut katottua Hobittileffaa. Hmph.

11. Pikkusisko on mulle maailman tärkein apina.

Jaa sitten, Illin kysymykset:

1. Matkustaisitko ennemmin Siperian takamaille salaiseen taikamaailmaan vai kehitysmaahan, jossa vessa ois pelkkä reikä lattiassa ja sieltä luikertelisi myrkyllisiä epileptisiä käärmeitä?
 - Siperiaan, koska epileptiset käärmeet kuulostaa kinda freakyltä... Siperiassa ois ehkä kylmä, mut sielvois hyvällä tuurilla löytää Sianpään ja Severus Snapen. Hrr... ;) 
2. Olet autiolla saarella ja siellä on merenneito/-herra, eli olio joka on puoliksi kala ja puoliksi ihminen. Kumpi puoli tästä oliosta olisi kala?
-  No se pyrstöpuoli. En osaa edes kuvitella jaloillaan seisovaa haukipäistä merenneitoa... :D
3. Söisitkö ennemmin kilon kanelia vai kilon hiekkaa?
- Kanelia, koska se on hyvää. Aivastukset sietäisin, mut en murskattuja hampaita!

4. Millainen on perheesi?
 - Isä on eläkkeellä, vanha sähköasentaja, äiti yrittäjä, oman leipomon/pitopalvelun/kahvilan ja kotieläinpihan pitäjä, isosisko umpienglantilaistunut pässi ja pikkusisko humppabarbi (eli blondi-ihan-pihalla-apina). Aika normaalia
5. Mikä on sun lempi disney-leffa?
- Aladdin! Tai Mulan tai Pocahontas, ooh... Eniten näissä viehättää musiikit, osaan valtaosan ulkoa. Tui ♥
6. Mikä on sun lemppari blogi?
- Mulla on niin paljon näitä, etten osaa mainita vain yhtä. Sanotaan että kaikki, joiden lukijaksi oon vaivautunut.
 
7. Oletko uskomaton?
- Totta kai! Olen vastustamattoman uskomattoman hirvittävän loistava pakkaus naisen ulkomuotoa ja miehen putkiaivoisuutta. I'm one in a million, baby! Justiinsa.
 
8. Ketä on sinun pahin painajaisesi?
- Minä ihan itte.

9. Suosikki leipäsi?
 - Harvemmin tulee syötyä, mut sitkun syön niin saaristolaisleipä on parasta. Tai joululimppu.
10. Lemppari alkoholijuoma?
 - En juo alkohol... Joo just niin, ehkä kirkas tai olut. Molemmat!
11. Mitä toivot joululahjaksi?
- Joulu meni jo, mut toivoin Hormonitasapaino-kirjaa (sain), treenikassia (sain) ja hierontaa (sain). 

Siinäpä ne. En haasta ketään, hähää!

Huomenna ajattelin mennä salille koulun jälkeen. Kyykätä vois.

Kiitän!
  

 

2013-01-02

Wake up, it's 2013

Hyvää uutta vuotta 2013 ♥

Joulun ja uuden vuoden välinen aika pyhitettiin levolle, hyvälle ruualle, suklaalle, laatuajalle siskojen kanssa, ristikoille ja mustalle kahville, suklaalle, parille sivistyneelle humalatilalle, pitkille yöunille, saunomiselle... Mainitsinko jo suklaan? Ehdin kerätä pari konvehtikiloa joulun pyhien aikana, mutta pistän ne lähtemään tammikuun aikana. 

Sain ihan mahtavia joululahjoja!

- pakkauksen meikkisuteja (hyvä, näitä mulla ei ollutkaan), käsivoide, huulirasva
- suklaata: kaksi konvehtirasiaa, 300g piparisuklaalevy
- autokamaa (semmoset akkupiuhat, millä voi antaa virtaa toiselle autolle)
- Kaisa Jaakkolan Hormonitasapaino -kirja ♥
- Puman treenikassi
- hierontalahjakortti ja 2 x 50€ bensalahjakortti Nesteelle!
- lämpöleggarit (eli pitkikset)

Ja salillekin pääsin tänään pitkästäpitkästä aikaa :) Säälittävillä painoilla sai painaa menemään, mutta pysytellään nöyrinä ja yritetään ymmärtää, että se oma taso löytyy kun on tovi säännöllistä treeniä alla.

Joulutamineissa aattona




Pari uv-lupaustakin saatoin tehdä. 

1. 85-60-110 (kyykky-penkki-mave)
2. liityn voimanostoseuraan ja lähden kisoihin
3. opettelen punnertamaan yhdellä kädellä ja vetämään leukoja

Sit mä haluisin vielä kokeilla paleota, kohentaa aerobista kuntoani (jos vaikka juoksuilmat olis suotuisia kesemmällä) ja oppia kuuntelemaan tätä omaa rakasta bodia entistä tarkemmin ja paremmin.