2013-05-28

Jonkun pallopään pyynnöstä tein haasteen...

Kaks viikkoo ja risat kisoihin, apua. Eilen saapui penkkitrikoo postissa ja loppuviikosta on tulossa loput tarvittavat, eli rannesiteet ja nostovyö. Jälkimmäisissä turvauduin suosituksiin ja hankin Titania, luulis ainakin kestävän useammatkin kisat ja treenit vetää noilla. Hankin muuten polvisiteetkin, jos vaikka tämän vuoden puolella vielä ottais osaa kisoihin, jossa myös kyykätään... :) 


Joku kärsimätön ja utelias pikkupaviaani (♥) tahtoo, että teen sen mulle antaman haasteen nopeesti. Tää on taas näitä 11 faktaa ja kymysystä -juttuja, there you go!

11 faktaa:

1. Kisapäätöksen jälkeen olen syönyt kuin hullu, sillä olin vähän turhankin alipainoinen sarjaani (62kg, sarja 67.5kg). Nostojen perusteella massa on tuonut pikkusen lisää voimaa, vaikkei läskiä voikaan jännittää ;) Ylimääräiset kilothan saa aina pois, jos ahdistaa ja kesän aikana mulla tuppaa muutenkin putoamaan paino kun ei kerke syödä/ei tee mieli mitään raskasta. Jonkinnäköstä herkkujen vähentämistä ja selkeempää dieettiä aion kuitenkin harjoittaa kisojen jälkeen, ja jos oikeen innostun niin siitä tulee raporttia tännekin.

2. As mentioned, nostoihin on tullut lisää nopeutta ja voimaa ja nopeusvoimaa. Mutta ei hyvää jos ei jotain pahaakin: vasemman olkapään kiertäjäkalvosin on nimittäin ruvennut kiukuttelemaan ja siellä on kai pientä tulehdusta ilmassa. Nyt otetaan apuliikkeiden kanssa iisisti ja jumppaillaan olkapäätä kuminauhalla raskaiden punnerruksien sijaan (jee...).

3. Irtokarkit on taas ollu tarjouksessa. Tulin, ostin, söin. 

4. Hesen browniepyörre on maailman parasta. 

5. En malta oottaa ens viikkoa, sillon tehään maastavedossa maksimikakkonen! Mitä lyhyemmäksi sarjat käy, sitä enemmän mä tykkään. Yli kutosen sarjat käy jo pumpun päälle :D

6. Mun on hirveesti tehnyt mieli juoksemaan, mut en oo saanut aikaseksi. Ois niin nätti ilma juosta.

7. Riisi ja ketsuppi yhdessä on hyvää. Samoin kalkkunaleike ja sinappi. Yst.terv. pervot ruokayhdistelmät ftw (älkää viittikö, kai tekin tykkäätte jostain yhtä ufosta?! dippaatte kuitenkin nakkeja jogurttiin, mä tiiän!)

8. Luin toissapäivänä yhden mahtipostauksen, joka löytyy täältä. Lukekaa tekin. Sisältää paljon asiaa siitä, miksi se rasvaton "unelma"kroppa ei välttämättä ookaan maailman paras ja ihQuin juttu to get. 

9. Edelliseen viitateen, mä en ihan oikeasti jaksa enää tavoitella moista. Joidenkin mielestä tää on kai itsekurittomuutta ja silkkaa laiskuutta, mutta so not? Mä voin katsoa peiliin ja olla tyytyväinen itseeni ilman sitä sikspäkkiä tai habasuoniakin. Elämä on suurempi (ja suklaa esim. parasta).

10. Mä en ikinä totu yövuoroihin. Viime viikonloppuna kun pääsin kotiin, meni varmaan 1-2h ennen kuin sain unen päästä kiinni. Sydän hakkas, päässä pyöri minikanakerroshamppikebabjamega ja kävin ihan kierroksilla!

11. Polvisiteiden kiristäminen ja niillä kyykkääminen on jäätävää hommaa. Se oikeesti vähän sattuu...

11 kysymystä:

1. Paras muistosi blogin pitämiseen liittyen?
- Hmm. Varmaan kaikki arpajais-varpajaisvoitot, joita on kertynyt yllätyksekseni aika monta. Blogin kirjoittajana tulee herkemmin luettua muidenkin blogeja ja sitä kautta osallistuttua arvontoihin.
 
2. Oletko ystävystynyt kenenkään blogisi kautta tietoosi tulleen tyypin kanssa?
- No tavallaan joo, jos nettiystävyys lasketaan. Vielä en oo ketään bloggaajaa livenä tavannut, mutta ehkä sekin aika vielä koittaa...?
 
3. Kehu itseäsi viidellä adjektiivilla.
- No jeesus :D Öö... Olen luotettava, asiallinen, muut huomioon ottava, yleensä kiltti ja lähes aina ihan mukiinmenevä neito. Ja mulla on kivan värinen tukka!
 
4. Löytyykö kaksihaaraisia hiuksia?
- Mistä arvasit? Tarttis mennä tukkalääkäriin tässä joku päivä...
 
5. Haluaisitko olla pehmolelu?
- Joo, jos mun ei tarttis olla sellanen pehmolelu joka joutuu pikkulapsien turjutettavaksi ja kuolaamaksi. Joku koristenalle lastenhuoneen hyllyllä ois jees, vaikka vähän tylsäks sekin kävis kun joutuis vaan olemaan paikallaan.
 
6. Mikä näistä omaan himaasi, jos vuokranantaja tai ukkos ei valittais hankinnan kalleutta/rumuutta: muovimatto, puulattia, laminaatti, parketti, laattalattia vai pallomeri koko lattialle?
- Parketti! Oi sitä jalkapohjia hivelevää sileyttä ♥
 
7. Onko kukaan koskaan yllättänyt sua, kun oot posettanut hehkeimpiä malliasentoja ja hymyjä peilin edessä ja luullut olevasi aivan yksin?
- Ei. Onneksi.
 
8. Onko vessan peilissä hammastahnaa?
- Taitaa siinä vähän olla...
 
9. Missä sijaitsee eniten treeniä kaipaana kehonosasi?
- Takapuolella. One can not simply have too big glutes, never.
 
10. Miten usein tyhjennät hiusharjan hiuksista?
- Ehkä kerran vuodessa :D 
 
11. Ootko testannut karvanpoistoon tarkoitettuja vahoja? Sattuiko se karmeesti?
- Joskus esiteininä tuli kokeiltua isosiskolta salaa sen liuskoja tjsp, ja SATTUI. Oon kokeillut epilaattoriakin, sekin sattuu. Hyi.

 

2013-05-23

Minä täällä hei

Vieläkö muistatte?

Laiskottaa tää loki edelleen. Päivät menee aika pitkälti kaavalla kouluu-reenii-duunii ja unta päälle sen verran, kuin kerkii (= lähes aina alle riittävän määrän). Tää viikko on ollut yks pahimmista, kaks työvuoroa heti alkuunsa ja äikän portfolion viimeistely tiistaiyöllä, maanantaina kova kyykkytreeni ja tänään torstaina vähintään yhtä kova penkkitreeni. Huomisna ois tarjolla yövuoroa ja la-su illat, lauantaina päivällä pyhitetään vetopäivä toivon mukaan viime viikkoa kovemmilla raudoilla...

Alle kuukausi kisoihin. Jännittää! Penkki on lähtenyt uuteen nousuun, räjähtävyyttä alkaa löytyä rinnalta lähdöstä jo ihan kivasti. Sama kyykyssä ja vedossa. On aivan mahtavaa saada treenata valmentajan kanssa. Se sanoo suoraan, sujuuko hyvin vai huonosti ja kertoo, missä on parantamisen varaa - puhumattakaan siitä näyttämisen halusta, mikä tulee aina kun treenataan yhdessä. Haluan näyttää, että olen tosissani.

Oma sosiaalinen elämä on kokenut viime aikoina isoja muutoksia. Nyt kun ei tule juuri vietettyä aikaa kotona/landella, niin ei olla ehditty viettää kavereiden ja pikkusiskon kanssa juuri yhtään aikaa. Oon kuitenkin saanut uusia kavereita ja tutustunut moniin uusiin ihmisiin samalla kun olen laajentanut reviiriäni kotipaikkakunnan ulkopuolelle. Fiilin kuud :) Oikeestaan ihan kaivattua vaihtelua nämä uudet kuviot, vaikken tietenkään halua vanhoja ystävyyssuhteitani unohtaa.

Siinäpä taas vähän ajatusten virtaa. Takki aika tyhjä just nyt, ehkä koulun loputtua ja kesäloman alkaessa (viikko enää!) on aikaa kirjoitella enempi.

2013-05-06

Kuulumiset haasteen muodossa

Inspiraatio edelleen jäissä, mutta mulle on siunaantunut pari haastetta Erikalta ja maryalta ja ne on roikkuneet jo niin pitkään että pakko vastata ainakin toiseen. Näitä on kiva tehdä kun ei tartte sen suuremmin miettiä mitä kirjoittaa, kunhan vaan vastaa kysymyksiin :P

Ensimmäinen haaste siis täältä (kiitos!). 11 faktaa ja vastaukset kysymyksiin, olkaa hyvä:

1. Värjäsin tällä viikolla hiukset (ja käsivarret, korvat, ohimot, you name it) ja näytän taas vaihteeksi itseltäni.

Taas toi kaunisjaylpee-ilme ja aurinko häikii, iiks!

2. Lähden 15.6. elämäni ensimmäisiin kisoihin Turkuun. Sanoin sen tällä viikolla ääneen tulevalle nykyiselle valmentajalleni ja nyt mennään, eikä meinata! Jännittää hitosti, mutta tiedän että pystyn siihen.

3. Kuluneen viikon maanantaina pääsin ensimmäistä kertaa treenin makuun flunssan jälkeen. Maanantaina kevyesti koko kroppa läpi, keskiviikkona stoppipenkkiä 4x3x40kg, torstaina kevyt kyykky 3x8x40kg, perjantaina veto 5x5x65kg ja penkki 5x5x40kg sekä lauantaina treeni valmentajan (ihanaa saada sanoa tolleen!) kanssa sisältäen mm. kyykkyvitosia 50, 55 ja 60 kilolla kertaa kuusi polvisiteiden kanssa sekä penkkiä kevyesti, käytiin tekniikkaa läpi. Perse on pipi!

4. Ensi viikon agenda: kolme työvuoroa ma-pe-la, joista viimeinen on yövuoro, iigs... Lisäksi valmentajan kanssa pyritään ehtimään treenata kolmesti yhdessä. Näiden lisäksi ajattelin myös käydä vähän koulua ;)

5. Haksahdin Itäpoijun irtokarkkitarjouksiin viime viikolla. Kolmesti. Hups.

6. Irtokarkeista puheenollen, mun pussista löytyy aina näitä: maapähkinäneliöt, jogurttirusinat, täytelakut, vanilja- ja duo-fudget, maissipalloja jos niitä on, pätkikset, susu-palat, kirpeet nallekarkit, mitähän vielä... No näitä nyt ainakin!

7. Hesen hampurilaispihvit on parhaita.

8. Mulla on tasan kaksi viikkoa aikaa tehdä äidinkielen portfolio (sis. mm. aikajanan länsimaisen kirjallisuuden historiasta ja kirjallisuusessen plus pari tehtävää 200-300 sanaa) enkä ole vielä tehnyt yhtään mitään sen eteen. Tyhmästä päästä kärsii jne...

9. Taidan olla vähän ihastunut. Tai en ihan vähän, vaan paljon :)

10. Kasikohdan takia olen viime aikoina oikeesti elänyt enkä vaan toivonut eläväni. Sosiaalista kanssakäymistä on harjoitettu enemmän kuin pitkään aikaan ja tulipa flunssaviikolla yksi extempore-reissu Turun Kinopalatsiinkin heitettyä. Oon ihan "hihihi"-fiiliksellä kokoajan, junou vat ai miin!

11. Taisin vahingossa venyttää korvareikäni 7-milliseksi entisen 6-millisen sijaan. Ei haittaa!

Sit ne kysymykset:

 1. Mikä on lempi vuodenaikasi ja miksi juuri se?
- Kesä. Silloin on lämmintä ♥

2. Mitkä olisivat viimeiset sanasi?
- En varmaan sanois mitään, mutta naamalla ois ainakin tällanen ilme: O_____________O

3. Puhtaasti omantunnon kysymys; valitsisitko mieluummin hyväpalkkaisen työn, joka ei välttämättä ole paras mahdollinen työ juuri sinulle VAI huonopalkkaisen työn, mutta joka olisi juuri sinun unelma duunisi?
- Huonopalkkainen unelmaduuni. Elämässä tulee tehdä sitä, mikä tekee onnelliseksi, ja mulla vaakakupissa painaa rahan sijaan enemmän se, että saan kokopäiväisesti tehdä sitä, mikä tekee onnelliseksi. Toki rahakin tekee onnelliseksi jossain määrin, muttei samalla tavalla.

4. Mustikat vai mansikat?
- Mansikat!

5. Jos saisit muuttaa elämässäsi ihan mitä vain, niin mitä muuttaisit?
- Tällä hetkellä en mitään :)

6. Koska lumet sulaa?
- Onneks ovat jo sulaneet, huh...

7. Mitä terveys sinulle merkitsee ja miten pidät siitä huolta?
- Terveys on sitä, että kroppa toimii ja mieli on hyvä = onnellinen, kykeneväinen positiiviseen ajatteluun ja ennen kaikkea läsnä. Ideaalinen kropan toimivuus lienee tässä maailmassa (ilmansaasteet, stressi yms.) pelkkä haave, mutta mulle itselleni riittää se, että syön pääasiassa terveellistä safkaa, liikun ja nukun mahdollisimman paljon. Sekä tietenkin nautin elämästäni :)

8. Asuisitko mielummin maalla katuvalojen ulottumattomissa vai kaupungin vilinässä? Perustele :)
- Kaupungissa asuminen olis mukavaa vaihtelua lähes koko ikänsä maalla asuneelle likalle. Kaikki ois niin lähellä, ettei tarttis välttämättä autoakaan ja siinä säästäis aika paljon rahaa (ja luontoa). Lisäksi ois musta tosi kivaa, kun voisin vaan extempore lähteä espressolle kaverin kanssa läheiseen Coffee Houseen tjsp ;D

9. Mikä on mottosi/elämän filosofiasi?
- "Stay hungry, stay foolish" - Steve Jobs

10. Ymmärrätkö brittihuumoria vai uppoaako pastori Luttisen munan saannokset paremmin?
- Brittihuumori iskee sata kertaa paremmin kuin Putousläpät, sori! Ei vaan voi ymmärtää niitä :D

11. Kerran kuulin hyvin mielenkiintoisen kysymyksen, joka jäi mietityttämään itseänikin paljon. Ja nyt haluaisin kuulla muidenkin ajatuksia tästä. Eli; onko enkeleillä napa?? :)
- Hmm... Mä luulen, että niillä on. Vaikka jos järkipohjalta ajattelee, niin kukaan ei tiedä mistä enkelit tulee tai onko niillä jokaisella äiti, joka on synnyttänyt enkelin maailmaan. Silti mä haluun uskoa, että enkeleillä on napa!

Tulihan pitkästä aikaa päivitettyä kuulumisiakin näin haasteen muodossa, toivottavasti kelpaa ja jaksatte lukea. Kisasuunnitelmista, valmisteluista jne. voin kirjoittaa (lue: yritän kirjoittaa) joskus enemmän jos vaan kiinnostaa! Nyt nukkumaan, huomenna duunii ja reenii. Hyvää yötä ♥