2011-03-05

Verta ja kanelia - Blood and cinnamon



Mitä tehdä, kun pöydällä lojuu tuhottoman iso läjä
syömättä jääneitä veriappelsiineja (nokun mä en 
ikinä jaksa kuoria!) nahistuneine kuorineen? Niistä
tehdään tietenkin - kättä ja makumieltymyksiä mit-
tana käyttäen, luonnollisesti - piirakka! Komeus
pääsee testimaisteluun tässä kohtapuoliin, joten
en vielä tiedä onnistuinko luomaan The Piirakan.
"Toivossa on hyvä elää", sanoi lapamato...

Veriappelsiinipiirakka

- 2 munaa
- 1½dl mantelijauhoja
- 1dl vehnäleseitä
- 1dl makeutusjauhetta (tai vähemmän)
- 1tl leivinjauhetta
- 50g sulaa voita
- 2 veriappelsiinia
- loraus vettä
+ kurpitsansiemeniä, kanelia

Vatkaa munat ja makeutusjauhe kuohkeaksi, lisää 
kuivat aineet, vesi ja sula voi. Pilko appelsiinit (jos löytyy kiviä, 
poista nekin), kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle 
siemenet ja kaneli. Paista 200 asteessa noin 20 min.


Turautin kanelia vähän liikaakin tiettyihin kohtiin,
ja luomukseni näyttää siten palaneelta. Bad cinnamon!

5 kommenttia:

  1. Oi, tuota piirakkaa täytyy kyllä niin kokeilla joskus! Tuliskohan siitä omppujen kans miten hyvää?

    VastaaPoista
  2. Vähänkö toi piirakka näyttä hyvältä. Nam <3

    VastaaPoista
  3. Ve: Uskon ainakin, että tulee. Toi tuoksui jo tuollaisenaan ihan mun herkulta, omena-kaurapaistokselta (!) että luulen sen olevan vain parempaa omppujen kera. Ai kettu, pitää varmaan tehdä uusintaversio nyt kun mainitsit... :D

    Rita, hyvää se olikin ;) Kermavaahdolla maailman parasta! Jäätelö tai jogurttikin varmaan toimis hyvin.

    VastaaPoista
  4. sulla on ihan sairan ihanan väriset hiukset!

    VastaaPoista