2013-04-02

Sugarfree challenge ja Kevätherkun paluu arkeen

Päästäiset juhlittu ja aika palata taas arkeen. Tulihan taas herkuteltua vähän liiankin kanssa, vaikka ne kirjoituksetkin meni jo. Hups ;o

Torstaina tyttöjen illassa tuhottiin (6 tyttöä) kahden dippi+kermaviilimössön kera kolmasosa juustopaketista, nakkipaketti, pussillinen lihapullia, porkkanoita, kukkakaalia ja kaksi pussia sipsiä. Lisäherkkuina vielä kulhollinen suolapähkinöitä (joista mä söin varmaan eniten) ja kuusi Kinder-munaa. Sain myös kunnian syödä kaverin raakasuklaat, kun kukaan muu ei kuulemma tykännyt niistä. Höh, hyvin meni alas!

Perjantaina tehtiin äitin ja siskon kanssa tämmösiä:


Noita tuli sit syötyä "muutama". Sunnuntaina taidettiin vielä herkutella jollain ja maanantaina käytiin äidin ja isän kanssa Kustavissa syömässä ja nauttimassa sitrustuorejuustokakkua, puolukka-valkosuklaakakkua ja Daim-kakkua, jokainen jaettiin siis kolmeen osaan. Paluumatkalla oli pakko pysähtyä hakemaan vielä jätskit ;D Sunnuntaina siskolla oli krapula eikä se ollut mukana syömässä, joten pitihän illaksi tehdä vielä pizzaa...

Voin kertoo, että NYT on aika pyöreä olo!

Sen kunniaksi eilen käynnistyi 30 päivän sokeriton haaste yhden enkkulaisen FB-ryhmän kanssa ja ihan omaksi projektikseni ajattelin tämän 8 viikkoa nyt olla säntillisempi kuin aikoihin. Mä syön välillä liikaa (herkkuja) ja välillä taas ihan liian vähän (kunnon ruokaa), joten huhtikuun alusta meikäläinen opettelee sen kunnon ruoan kunnolla syömisen ihan tosissaan. Ja no excuses! Painolla ei oo väliä, eikä sillä kesäkunnollakaan juuri, kunhan oma peilikuva miellyttää ja voimatasot säilyy. Kituilemaan en todellakaan enää lähde.

Disclaimer: vaikka mä suuresti vastustan kesäkuntoon pyrkimistä ja armottomien dieettien noudattamista sen juhannuskunnon vuoksi, niin koen että tää proggis on puhtaasti vain osa mun kunnossa kaiken ikää -projektia. En aio turhauttaa itseäni edes ravaamalla vaa'alla päivittäin, koska sillä painolla ei ole merkitystä enää. Oikeesti.

Kaheksan viikkoa kesään. Ei oo pitkä aika. Haastetaan itsemme ja tehdään jotain jännää! Mä yritän selvitä pullanhimoistani täällä ja ilmoittaudun virallisesti Kevätherkuksi pikkujouluksi bikinikuntoon -haasteeseen, joka Kukka Laakson blogissa on esitelty.



Nyt fyssarille ja siitä salille penkkaamaan, hiphei!

21 kommenttia:

  1. Me mennään tää 8 viikkoa käsi käessä, miten ihanaa!! <3 Mä lähen kohta salille, mut sitä ennen käyn viemässä yhen paketin postiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh siellä joku paketti lähtee liikenteeseen! Kuka sen mahtaa saada...? ;) Voi tulla tiukat paikat sen suklaisen jutun kanssa btw, mut onneks sä oot mun kanssa tällä tripillä ja tsemppaat jos meinaa kuri namusien kanssa pettää!

      Poista
    2. Ai vitsi ku olisin tajunnu ni olisin postittanu fudget vasta myöhemmin! Laitan sulle muuten s-postia, kurkkaa ku ehit =)

      Poista
    3. Noo ei se mitään, mä oon kato sinnikäs tän suhteen enkä luovuta jonkun suklaan vuoksi ;) Pyh joku suklaa, ikinä en oo tykännyt! Vastasinkin sulle jo eepostiin, mut kerronpa sen tässäkin :D

      Poista
  2. Oi, kuulostaa hienolta juonelta! Ja hyviltä pääsiäisherkuilta :D

    Hyvää kevättä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juonet on punottu niin hienoiksi, ettei niistä sovi luistaa ;) Ihanaa kevättä myös sinne, aurinko paistaa jo! <3

      Poista
  3. Mää voin kans kertoo, että eilisten raclette- ja friteeraus-mäsäytesten jälkeen on ihana vähän särmätä ruokailua, vaikka jatkuvasti mozzarellatikkuja himoitsenkin.:D kunpa mozzarella-tikut olis tehty vaan kasviksista ja proteiinista, eikä lainkaan rasvasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mozzarellatikut, oh jeez O__O et ois sanonut! NE on hyviä. Mut hei, onneks rahkaa saa syödä vaikka ruokavaliota vähän muutoin siistisikin <3

      Poista
  4. Siis ylimääräiset sokerit pois vai aiotko vähentää kaikki hedelmäsokerit sun muut luonnollisetkin pois? :D Oletan, että kuitenkin siis "herkkulakko"? :) Hyvähyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun sokerilakkoon kuuluu karkit, keksit, suklaa = herkut sekä kaikki semmoset tuotteet, missä sokeri on ekana tai tokana ainesosalistalla eli melkein pääraaka-aineena :) Hetken mietin hedelmienkin skippaamista, mut sit aattelin että äsh, turhaan. Sama proteiinipatukoiden suhteen, niissäkin on sokeria mut a) niitä en syö niin paljon kuin herkkuja ja b) ne on kalliimpia kuin karkki, joten ei tuu syötyä välttämättä ees kerran viikossa. Saat luvan tsempata mua heikolla hetkellä FB:n kautta!

      Poista
    2. Sure I will! Lähetän sulle kuvia itsestäni syömässä karkkia!

      Poista
  5. Eihän tos ny mitään hätää, bodarin peruspäivämuonaa :D Hyvä se on oikeasti välillä tankata, jaksaa sitten painaa kunnon eväilläkin treeniä. Söpöjä balleroisia nuo tipuset, onko ne muffinseja vai mitä? :D Ja hei, lycka till haasteeseen, jos iskee sokerinälkä, kulhollinen porkkanaa auttaa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä se Anu osaat aina sanoa ne sanat, mitä mä kaipaan! :D Ei kai tässä mitään pysyviä vahinkoja olla rasvan kertymisen suhteen saatu aikaan, mut en tykkää siitä olosta minkä sokeriin addiktoituminen saa aikaan. Porkkanat ja punaiset paprikat kovassa käytössä jo, on tosi makeita jopa tällasen herkkuperseen suuhun!

      Ja juu, muffinssejapa hyvinkin :) Peruspohja ja päällä sitrustuorejuustoa, värjättyjä kookoshiutaleita ja rusinasilmät sekä sokerimassanokka. Söpöjä ja hyviä :D

      Poista
  6. Heitin sua haasteella mun blogissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoips, pitääkin mennä tsekkaamaan! Kiitoksia :)

      Poista
  7. Tsemppiä prokkikseen!
    Itse sallein itseni syödä pääsiöisen mitä mieli teki, kuitenkaan ilman ähkyjä. maanantaina oli kuitenkin jo herkkukiintiö täynnä ja koin syöväni kutakuinkin niin miten ajattelisin monen syövän ihan normaalisti. Itselle tämä herkuttelu taas todosti sen kuinka paljon paremmin kroppa voi kun syö pääsääntöisesti puhdasta ruokaa. Silloin myös voi hyvillä mielin sillointällöin herkutella :)
    Ja aivan ihania nuo tipuset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Seurailinkin tiiviisti sun pääsiäiskuulumisia blogin kautta ja vähän ihailin asennetta, jolla sallit itsellesi herkkuja. Mä en koskaan oikein oo osannut sillä tavalla "sallia", vaan niitä tulee syötyä yleensä viikonloppuisin siskon kanssa tavan vuoksi tai stressiin. Oon todellinen tunnesyöjä :D Normaali ruoka on paljon parempaa ja täyttääkin ihan eri tavalla kuin herkut. Eikä ruoka väsytä, toisin kuin vaikkapa noi muffinssit ;D Täytyy myöntää, söin varmaan kymmenen...

      Poista
    2. Ruokaan ei saisi suhtautua liiankaan tiukasti, joskus rentoilu tekee ihan terää. Herkuttelun ajattelisin olevan parhaimmillaan sallittuna nautintona ajoittain, ei tavan vuoksi tai stressiin liitettynä. Tietysti perusruokakin voi olla herkuttelua kun vähän panostaa, mutta nyt tietty tarkoitin hieman "epäterveellistä" herkuttelua :D

      Poista
    3. Nimenomaan juuri noin. Sallivuutta aion ehdottomasti opetella tämän haasteen jälkeen, en halua morkkistella jatkossa jos syön vähääkään jotain epäterveellistä herkkua. Se on vaan elämää kuitenkin ;)

      Poista
  8. Miten kivoja möttösiä nuo tiput! Söisin! :D

    VastaaPoista