2012-04-22

Kooste kuluneesta viikosta

Löysin uuden (vanhan) irolin. Musta tulee isona yhtä
kovis kuin Xena!


Jätin haikeat hyvästini (sokeri)suklaalle eilen. Tästä lähtien aina toukokuun paleohaasteeseen saakka syön vain raakasuklaata tai prosenttisuklaata. Ei tule olemaan helppoa paatuneelle chocolate junkielle, mutta ehkä parin viikon lakon jälkeen sitä oikeasti oppisi taas pitämään enemmän tummasta suklaasta ja kokisi maitosuklaan liian makeana? Luultavasti, kokeilemallahan se selviää.

Asiasta viidenteen: taidan olla tulossa kipeäksi. Lämpöä kolmeseiska, mutta ääni on kuin vanhalla tupakoitsijalla. Tänään seurakuntakodin kahvitilaisuudessa odoteltiin ihmisten tuloa ja soitin pianoa ja huomasin, ettei ääni riitä edes laulamiseen! Mur. Musikaaliselle minälleni kova pala, kun yleensä laulan aina ja kaikkialla.

Muuten viikko on mennyt hyvin. Sokerittomuudesta lipsuin, mutta veden juonnista ja venyttelystä en. Joka päivä join vähintään 1,5l vettä, yleensä aina enemmän, jopa 3l parina (treeni)päivänä. Venyttelyhaasteeseen sain puoli tuntia jo heti maanantaina, kun liikuntatunnilla oltiin hathajoogaa. Sen lisäksi otin joka treenin päälle 10min venyttelyt ja koska treenejä tuli neljä, on tunti helposti kasassa. Great! Ensi viikolla joudun kyllä venyttelemään kotona, jos oikeasti tulen kipeäksi enkä pääse treenaamaan eikä ensi viikolla ole tiedossa joogaakaan. 

Venyttelystä aasin siltana viikon muihin liikunnallisiin edesottamuksiin:

Ma: kuntosali 1h, 40min/5,5km juoksulenkki, hathajooga 30min
Ti: kuntosali 1h20min, lentopallo 1h
Ke: lepo
To: kuntosali 1h30min
Pe: kuntosali 1h20min
La ja su: lepo

Kulutus oli siis melkoinen, kun vielä päätin tavoistani poiketen lisätä jokaiseen treeniin venyttelyn lisäksi vähintään 10min aerobisen. Yleensähän en siis tee alku- tai loppulämpöjä laisinkaan.

Ensi viikolla haluan jo pikkuhiljaa suunnata katseeni toukokuun paleohaasteeseen ja poistaa viimeisetkin maitotuotteet ruokavaliostani. Rahkat sun muut on siis syötävä jääkaapista pois tällä viikolla. Uusi treeniohjelmakin pitäisi kirjata ylös, sillä nyt olen Muscle Challengen lopettamisen (joo, ei ollut mun juttu, yleensä kun en ehtinyt käymään neljää kertaa salilla per viikko) jälkeen ollut tyystin ilman ja mennyt fiiliksen mukaan. Mielessä on Arnoldin G6 tai 5x5-voimaohjelman aloittaminen. Saapi nähdä.

Mutmutta, ensi viikon haasteet!

1. Veden juonti yhä edelleen. 1,5l on minimi.
2. Venyttely 1h/viikko.
3. Kesän kymppiä silmällä pitäen haastan itseni juoksemaan tunnin lenkin. 
4. Suklaan pitäminen poissa ruokavaliosta.

Perussettiä siis. Suklaan poisjättäminen käsittää samalla sokerittomuuden, mutta koska suklaa on se pahin niin muotoilen asian näin ;D Ja koska viimeisestä pitkästä lenkistäni on aikaa, päätin laittaa sen ensi viikon haasteeksi. Ensi viikolla ei tällä hetkellä näyttäisi olevan muuta ohjelmaa koulun lisäksi kuin passikuvat ja terveystarkastus, joten ehdin hyvin lenkkeillä. 

 

2 kommenttia:

 1. Oivoi, toivottavasti et pahemmin sairastu. Tähän väliin sellainen äitimäinen paasaus, että kipeänä ei sitten riehuta salilla saati lenkkipolulla! :D
  Tsemppiä tuohon sokerisuklaan karsintaan. Ei se oikeasti ole mahdoton homma! Siitä se itelläki lähti muutamia vuosia taaksepäin, kun lisäs vaan prosentteja, sen jälkeen ei oo fazerit maistunu. Raakasuklaatahan tulee kyllä tehtyä viikottain ja oikeastaan pala tai pari sitä/prosenttisuklaata päivässä on ihan hyvä määrä ainaki mulle.

  Ei muuta ku pikaisia paranemisia sinne päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista <3 En mene huomenna kouluun, niin kehno olo on tässä illan mittaan tullut... Lupaan pitää liikunnattomuutta yllä vaikka tiukkaa tekeekin :D Ehtiihän tota loppuviikosta jos olen parantunut. Ja varmasti tuohon prossa/raakasuklaan makuun taas tottuu, olen joskus aiemmin ollut pitkiäkin aikoja sitä mieltä että maitosuklaa on liian makeaa, mutta tässä sitä taas ollaan. Yritän kovasti, eiköhän se siitä!

   Poista