2012-01-17

Aerobinen on yliarvostettua!

Viime viikon teema: "Niin mikä juoksu, mikä aerobinen?"

Ma: lepo
Ti: kuntosali 30min, kahvakuula 20min
Ke: lepo
To: kuntosali 50min
Pe: tanssi 1h, kuntosali 35min
La: kahvakuula 30min, minilenkki kavereiden kanssa
Su: pulkkamäessä!

Tänään pääsin vähän purkamaan motivaatiopulavitutusragemoodiani fyssarille, ja hetkeks taas helpotti. Huomenna meen verikokeisiin ja katotaan, mikä mussa on vikana kun hormonit ei pelaa. Nyt tuli aika privaattia vihjaamista jopa tänne lokiin, mutta todetaanpa se nyt ääneen kun leikkiin kerta ryhdyttiin: mun hormonitoimintani on kuollut, ollut jo viime vuoden tammikuusta saakka. That's it. Huomisen jälkeen viikko eteenpäin ja oon taas paria tietoa viisaampi, että miksi näin. Ei oo kivaa, mut ei voi mitään.


Viikko Helsinki Paleon haastetta takana, ja kohtuullisen hyvin olen pysynyt mukana. (Mitä nyt pari pullaa, vähän tummaa suklaata ja maitotuotteita jääkaapin tyhjennysoperaatiota suorittaessa). Lisäksi musta tuntuu, että olo on heti jotenkin kauheen timmi kun rupee syömään kunnolla ja ravitsevaa ruokaa. Unikin tulee paremmin, se on iso plusplus! Muutama viikko vielä tätä, sen jälkeen entiiämitä. Jotain jännää ;)

4 kommenttia:

 1. Välillä on ihan hyvä varmaan pitää tommonen ''lihaskunto viikko'' rauhallisimmilla sykkeillä :) Itelläkin välillä saattaa käydä niin että viikko on enemmän lihaskunto- tai sitten aerobispainotteinen...

  Täällä kanssa kohtalon toveri jolla hormonitoiminta käynyt lomailemaan vuonna 2007. Eli tässä noin 4 vuotta syöty keltarauhas- ja estrogeenihormonia, sekä nyt lisäksi sain nyt kalkkilääkityksen kun (ilmeisesti keltarauhashormonin puutoksesta johtuen) luuston kehitys ollu heikkoa ja todettiin osteopania... Siihen syssyyn vielä serotoniini-mielialahormoni lääkitys vuodesta 2010 lähtien sekä rautalääkkeet alhaiseen hemoglobiiniin. Et MORJES :D Olo on kun mummolla...

  VastaaPoista
 2. Oliko sullakin takana jotain e-pillerijuttuja? Entä miten noin muuten, ootko ihan normaalipainoinen? Onko mahdollista, että oisit "liian" timmissä kunnossa, alhainen rasvaprosentti tai mitätahansa fysiologista, joka selittäis tuon hormonilakon? Entä ootko ehkä stressantunut? (Ei toki tarvi julkisesti vastata jos on liian henkilökohtaista.)
  Mullahan oli e-pillereiden lopettamisen jälkeen hormonitoiminta täysin kuollutta kolmisen vuotta, kunnes sain vähän elopainoa lisää ja elämää muutenkin tasaisemmaksi ja nyt ihan vähän aikaa sitten keho alkoi näyttää e-pillerishokista palautumisen merkkejä.

  Toivottavasti verikokeista löytyy jotain ratkaisuja!

  VastaaPoista
 3. Meitähän on täällä monta! Pelottavaa ja toisaalta helpottavaa kuulla, etten ole ainoa... E-pillerit mulla oli n. neljän kuukauden ajan viime vuoden syksyllä mutta lopetin sivuvaikutusten vuoksi. Sitä ennen menkat oli poissa, pilsuilla ne tuli sen 4kk ja sen jälkeen ei mitään. Stressiä mulla on kyllä paljon ja tiedän, että se on yksi suuri tekijä elimistöni sekasotkussa. Rasvaprosentista ja painosta tuskin on kyse, sillä olen normaalipainoinen (bmi 19-20 välillä) ja gynekään ei nähnyt mitään ulkoisia syitä tälle asialle.

  No, fingers crossed... Sain tänään keltarauhashormonikuurin ja jos ei tuu, niin jotain on enemmänkin vialla. Kiitos kommenteista molemmille! ♥

  VastaaPoista
 4. Tämä tulee nyt ihan asian vierestä, mutta teikäläinen on haastettu! :) Ohjeet löydät mun blogista. :)

  VastaaPoista