2012-10-15

Yllättävä InBody

Noniin, päivä pulkassa ja pääsen kertomaan teille sunnuntaisesta InBody-mittauksestani! I know you're veeriveriveri interested ;) Kyseessä oli siis tosiaan Paavo Nurmi -keskuksen teettämä mittaus InBody720-laitteella, joka on käsittääkseni (?) tällä hetkellä pihtimittauksia lukuunottamatta se tarkin olemassaoleva kehonkoostumusta mittaava vehje Suomessa.

Mittaus maksoi 20€. Total Gymillä olis tänään ollut mittaukset samaisella laitteella 25€ hintaan - säästin siis euroja ;) Tai mutsi säästi, koska se maksoi. En pyytänyt, se vaan yhtäkkiä maksoi! Oonko jo sanonut, että mulla on ihana äiti? Mulla on ihana äiti ♥

Mutta, tuloksiin siis.

paino 62.6kg, rasvaton massa 49kg, rasvamassa 13.6kg.
Siinäpä ne tärkeimmät, ja kaikki hyvin normaalin sisällä :)

Palkit ylhäältä alaspäin painoindeksi, rasvaprosentti, vy-la-suhde
ja alempi osasto kertoi lihastasapainosta, joka sekin oli kuulemma
tosi hyvin kohdallaan.


Mun edellinen kehonkoostumusmittaus on tehty viime vuoden talvella, jolloin painoin 55-57kg ja olin rehellisesti sanottuna melko siima. Hoikka ja ihan simpsakka toki muuten, mutta voimatasot oli luokkaa 1x20kg penkkipunnerrus. Harrastin pääasiassa juoksua ja salilla tein 10-20 toiston sarjoja, joista jokaiseen jäi ainakin kaks toistoa varaa. Silloin rasvaprosentti oli 27%. Eilen se oli 21.7%. Lihasta on keskimääräisesti hiukan enemmän kuin mitä normaaliarvot näyttävät, lihastasapaino on jalkojen, käsien ja keskivartalon suhteen oikein mallikas ja mineraalejakin musta löytyi, samoin kuin luumassaakin ihan mukavasti, mikä on anoreksian sairastaneelle helpottava uutinen. 

Koska itse en osaa tarkastella itseäni peilistä rehellisin silmin, en huomaa suuria muutoksia. Sisko on kuitenkin sanonut, että kehitystä on tapahtunut ja luotan siskon sanaan ;) Kavereidenkin mielipiteet on tässä asiassa kultaa, sillä itse koen olevani edelleen se sama lihava poikatyttö, joka istui Egyptissä muinaisille raunioille ja kieltäytyi käyttämästä muita kuin miesten farkkuja...

Arvatkaa kumpi mä oon? ;)

Tähän loppuun pitänee vielä sanoa pari faktaa mun treeneistä, safkoista ja näinpäinpois.

- "Kovaa" l. tavoitteellista treeniä mulla on takana vain noin puoli vuotta - jos sitäkään. Sitä ennen oon kirjaimellisesti vaan käynyt salilla. En ole tietoisesti pyrkinyt rasvanpolttoon tai kiinteytymiseen missään vaiheessa. Tai jos olenkin joskus sellaista puhunut, niin en koskaan kyennyt toteuttamaan...

- Ruokavalion suhteenkaan en ole tehnyt suuria mullistuksia. Mun päällä ei vedetä mitään dieettejä, ne ei vaan toimi. Valmiit ruokasuunnitelmat ahdistaa. Olen syönyt tämän vajaan vuoden aikana vaihtelevasti hyvin ja huonosti, joskus mässäillyt törkeesti, joskus kituuttanut ja joskus taas pystynyt syömään terveellisesti ja riittävästi viikon tai pari. Mun ruokavalio ei kuitenkaan ole ollut millään muotoa optimaalinen mihinkään rasvapolttoon.

Yllämainitut teesit julistan tosiksi. Näin vähällä effortilla voi saada näin isoja muutoksia aikaan. Voimatasojen kasvu, ulkoisen habituksen muutos treenatumman näköiseksi ja lisäksi vielä se sisäinen muutos, joka mussa on tapahtunut salitreenin myötä. En voi kuin todeta olevani erittäin iloinen tästä kaikesta, mitä rakas harrastukseni on mulle antanut ja siitä, mitä se tulee vielä antamaan vuosien mittaan.

6 kommenttia:

 1. No jopas! Katoin edellisestä postauksesta tota Inbody kuvaa ja ei voi muuta sanoa, et mamma on vähän hyvässä kunnossa!
  Itekin käynyt vuosittain Inbodyssa ja koko ajan snadia nousua, mut hertsileijaa, 80 pisteen rajaa ei vielä rikottu :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä mitä toi f-indeksi meinaa, mutta kiitos! :D Sulla on sentäs enempi muskulaa kuin mulla. Veikkaan, että noi sun seuraamat MM-ohjeet lisää sitä vielä entisestään (ja paljon) ;)

   Poista
 2. olet oikea aarre, tyttöni:)
  Kiitos, että sain tehdä päivästäsi ikimuistoisen kaikkine niine hyvineen kun päivä tarjosi.
  Toivon ,että saamme tehdä toisenkin messumatkan yhdessä.

  VastaaPoista
 3. wau, kivat tulokset! jospa itekki uskaltais vaik tiiän et rasva varmaan yläkanttiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Uskalla ihmeessä, voi tulla yllätyksiäkin esille samalla tavalla kuin mulla! Musta tää on paljon mielenkiintoisempi systeemi seurata kehon muutoksia kuin vaaka. Kallis toki, mut vuosittain jos kerran käy niin ei paha :)

   Poista