2012-11-12

Cheesecake master vm. 2012

Mutsin juhlat meni letkeesti. Paljon ruokaa, tuttuja ja musiikkia. Olin autolla liikenteessä enkä koskenut viiniin tai booliin. Keskityin sen sijaan ruokapuoleen, joka sisälsi kylmän ruoan (savulohta ja majoneesia, smetanaa ja mätiä, kananmunia, graavilohta ja -siikaa, marinoitua kirjolohta, suutarinlohta ja keitettyjä perunoita), salaattipöydän (perunasalaattia, perussalaattia, siemeniä, fetaa, etikkavihanneksia, kirsikkatomaatteja ja kurkkua sekä coleslawia), lämpimän ruoan (kermaperunoita, kesäkurpitsa-aurinkokuivattu tomaatti-vuohenjuustovuokaa, kukkakaaligratiinia, joulukinkkua ja sinappia) sekä jälkkäripöydän (erilaisia suklaakonvehteja, pienissä annosmaljoissa pannacottaa, aprikoosivaahtoa ja suklaamoussea, vadelmakermakakkua, mustikka-jogurttikakkua, marinoituja hedelmiä ja amerikkalaista juustokakkua vadelmamelballa). 

Tarjoilu oli hartaudella harkittu, runsas ja onnistunut, ihan äiskän näköinen. Viisikymppiseksi (hähä, pakko näpäyttää, se kuitenkin lukee tätä!) toi nainen tietää varsin hyvin, mistä (ainakin sen omat) nuoret tykkää: suklaasta, kinkusta ja juustokakusta ♥ Hyvää synttäriä äiti!

Tarjoilut ja ruoat juhliin hoitivat paikallisen amiksen opettajat ja oppilaat. Tosi hyvää palvelua! Ihmeteltiin tänään yhdessä, että miksei useammat ihmiset hanki juhlatarjoiluja ja tarjoilijoitaan tuolta. Ihme juttu.

Otsikon juustokakkumestaruuden sain syötyäni siskon brittipoikaystävän leikkaaman jättipalan juustokakkua. Väitti, etten pystyisi siihen ja lupasi syödä mua enemmän! Raukka ei tiennyt mihin ryhtyy ;) Kakun lisäksi tuli syötyä varmaan vuodeksi varastoon noita suklaakonvehteja. Aamulla ennen bileitä kiristämätön mekko alkoi tuntua melko tukalalta myöhäisillasta... No mutta, tällasta se välillä aina on. Nyt on kroppaa tankattu ja toivon mukaan alkuviikon treeneissä paukutellaan tuloksia niin, että soi!

Mun pala oli ainakin 2x ton kokonen! Jostain kumman syystä
enää ei tee mieli juustokakkua...


Mä oon vähän kahden vaiheilla treenien suhteen. Alanko nyt peruskuntokaudelle ja nostan toistomäärät 8-12 pääliikkeissäkin vai pidänkö erillisen maksimivoimajakson, jonka periaatteessa pitäisi tulla tämän juuri päättyneen perusvoimakauden jälkeen? Maksimivoiman testaaminen ainakin kertoisi missä tällä hetkellä mennään voimatasojen suhteen, mutta toisaalta sillä ei (vielä) oo mulle niin suurta merkitystä, kun voimaa pitää kuitenkin saada paljon lisää ennen kuin voi sanoa treenaavansa. 

Kas, isänpäiväkin oli tänään. Ostettiin iskälle suklaalevy ja syötiin juhlien rääppiäisiä lounaaksi. Illemmalla lämpeni poikkeuksellisesti sunnuntaisauna. En muista olenko maininnut, mutta meidän iskällä on Alzheimer. Taudin kanssa eläminen ei aina ole helppoa, mutta onneksi muistot kannattelee eteenpäin :) Kun me oltiin pieniä, niin muistan meidän tyttärien kärttäneen iskältä omenaviipaleita, kun se veisteli puukolla niitä ittelleen ruokapöydän ääressä. Kun iskä teki vielä töitä, niin sillä oli sininen työhaalari ja metallinen termospullo täynnä kahvia. En muista tavanneeni pyhämaalaista, jolla meidän iskä ei olis joskus käynyt sähkötöissä - itse asiassa vieläkin moni mainitsee kesällä kahvilassa käydessään, että "hei, sun isäsi on ollut meillä maadottamassa/laittamassa sähköjä/tjsp" :) Semmonen työmyyrä se meijän isi aikoinaan oli.

Kohta kai pitäis unta tapailla. Huomenna kouluun ja perjantaina terveystiedon tutkimuksen ja oman terveyskartoituksen deadline. O-ou.

7 kommenttia:

  1. "sininen työhaalari ja metallinen termospullo täynnä kahvia" aattelin heti, et sun isi on ollu kyttäskoudeplotupääpaskalakki 8)

    Onnea sun mamitsulle!! Mieki täytän kohta 50, enää 20 vuotta aikaa siihen!!

    Ps. tuu mun ens kuun synttärihippoihin tekemään juustokakkurevanssi, mut muista et sun pitää laittaa löysät trikoot päälle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sähkömieshän se, oiskin ollu poliisi! Mun ammattihaave pienenä oli muuten poliisi. Ihan näin peeteevee :)

      20v on kuin hujaus tuulessa, juon sut pöydän alle kun se päivä koittaa! Ja uusin toki mestaruutenikin, jahka mä sen ens kuussa tulen hakemaan sulta ;)

      Poista
    2. Haaa, mäkin halusin eka olla poliisi. Mut sit halusinkin olla sähkömies!! mut nyt onkin paperit sairaanhoitajaks. Ohoh. Tällee btw liityin mukaan keskusteluun.

      Poista
    3. Siis lol HAKUpaperit, ei papereitapapereita.

      Poista
    4. Sairaanhoitajaks mua ei ikinä sais! Susta tulee varmana söpö hoitsu ;)

      Poista
  2. Zdorovo Anni!
    Ihan Mielenkiinnosta kyselen, että minkälaista ruokavaliota 'noudatat' nykyään? En todellakaan ole lukenut kaikkia postauksiasi, joissa luultavasti tästä olet jo maininnutkin. (s)karppaatko enään? kuinka monta kertaa päivässä syöt jne. Anteeksi 'tenttaus', but im just curious.

    .... ja kuinka paljon se surullisen kuuluisa "syömishäiriöpeikko" kummittelee taustalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heissan! :) Tällä hetkellä ruokavaliossani on enemmän hiilareita kuin esimerkiks vaikka vuosi sitten, vähemmällä en vaan enää tule toimeen. Rasvankäyttö on kuitenkin karppiajoilta pysynyt muistissa, syön aika paljon pähkinöitä ja salaattiin laitan aina majoneesia/oliiviöljyä jne. Syön 4-5 kertaa päivässä, joskus jopa kuusi. Yritän elää sillä periaatteella, että mikään ei ole kiellettyä. Siks juustokakkuakin tulee välillä syötyä enemmän kuin tarvis ;D Mut hyvää se vaan tekee.

      Syömishäiriö kulkee varmaan aina mun matkassa, mutta suurimman osan ajasta kykenen kyllä ajattelemaan järjellä ja syömään nälkäni mukaan. Ainoastaan suurina stressiaikoina tekis mieli jättää kokonaan syömättä ja vaan riutua, mut yleensä nälkä voittaa silloinkin. Oon huomannut, etten enää kestä nälkää samalla tavalla kuin anoreksia-aikoinani, ts. sitä on vaikeempi vastustaa. Ihan hyväkin niin :)

      Poista