2011-12-28

Vuoden 2012 lupaukset ja tavoitteet

Tässä suklaavieroituksen alaisena päätin ryhtyä listaamaan tänne lokiin lupaamaani listaa ensi vuoden tavoitteista. Minähän siis olen varsinainen pr0 laatimaan listoja, mutta harvemmin niitä tulee noudatettua sen päivän-kaksi pidempään (...) joko unohduksen takia tai siksi, että ns. haukkaan liian ison palan kerralla. Sitä kakkuakin riittää katsos pieni siivu, ei tartte vetää koko komeutta naamariinsa. Ja mitä unohdusten minimointiin tulee, koen parhaimmaksi julkaista tavoitteeni täällä justiinsa sen vuoksi, etten unohtaisi. Paperilaput hukkuu toistensa alle, mutta tää loki on ja pysyy. Ja te lukijoina pidätte varmasti huolta, että piiska viuhuu jos unohduksia tapahtuu?! Ha, ehkä ei tartte, onneksi.

Noh, sit kävis asiaan tämä.

 
Monet lupaa uuden vuoden kunniaksi aloittaa terveellisen elämän, mutta mulla on sellainen jo. Lupaan siis ylläpitää terveellisiä elämäntapojani jatkossakin ja sekä syödä että liikkua kehoni antamissa rajoissa niin, että vuoden 2012 lopussa voin sanoa oppineeni pysymään radalla entistä vähemmällä pähkäilyllä. Jo vain on kokeiltu VHH:t, Dukanit, syömättä olemiset, jääkaapin valonkin syömiset ja muut, mutta parhaiten toimii kohtuus ja karkkipäivä, kuten me Ellan kanssa terveystiedon esitelmässä totesimme ♥Liikunnan saralla tavoitteet ovat konkreettisemmin mitattavia. Vuoden 2012 loppuun mennessä haluan...

- juosta kymmenen kilometriä alle tunnin (59:59:99 kelpaa mainiosti!) loppuajalla. Suorituspaikkana tälle on todennäköisesti Paavo Nurmi marathon tai Naisten kymppi. Tai molemmat.

- vetää puhtaita leukoja ainakin sen viisi, mieluiten kymmenen. Yks meni jo eilen!

- käydä selvittämässä, paljonko juoksen Cooperin testissä. 

... ja lopuksi: kehittää voimaa ja kestävyyttä ylläpitämällä sekä sali- että juoksuharrastusta vuoden loppuun ja siitä ikuisuuteen saakka. Harkinnan alla on myös jonkun uuden lajin kokeiluun ottaminen. Tankotanssi tai crossfit kiinnostaisi, mutta täällä Lännen periferiassa niihin ei (ainakaan vielä) ole mahdollisuutta.Yleisinä tavoitteina ensi vuodelle voinen edelleen pitää jo viime vuonna lupaamaani "opettelen rakastamaan itseäni"-mantraa, sosiaalisen elämän ja yksinolon tasapainottamista ja kaikin puolin tasapainoista elämää. Tiedän, että nämä tavoitteet eivät toteudu hetkessä - edes vuosi ei varmaan riitä korjaamaan sekoilujeni aiheuttamia haavoja, jotka tuohon sosiaaliseen puoleen ja sen rajoituksiin liittyvät - mutta koen pienimmänkin edistysaskeleen olevan suuri voitto, joka vie aina eteenpäin. Kaikesta huolimatta. Muhikoon nämä nyt kaikessa rauhassa kirjoitetussa muodossa täällä, jotta muistaisin ne niin kauan kun blogini blogimaailmassa pyörii. Viekööt näiden loppuun saattaminen vaikka koko elämäni, niin luovuttajaksi en rupea!

Siinä ne. 

Voisin totta kai luvata itselleni luopuvani keinomakeutteista, viljoista, sokerista, nikotiinista, alkoholista, SUKLAASTA, nykyisestä tukkalookistani ja ties mistä, mutta kun mää vaan en oo semmone. 

Mää oon semmonen, joka uskoo että elämästä kuuluu nauttia kans.

7 kommenttia:

 1. Cooperin juokseminen muakin kiinnostais, tietäis vähän missä mennään tän kunnon kanssa :D Eka pitäis vaan vaivautua edes kävelylle...

  VastaaPoista
 2. Hyvä tuntis!!! On hienoo, että joku pohtii asioita ja ymmärtää mikä on realistista ja mikä ei. Ja tuntee ittensä.
  Mulla vähän jäänyt, huomenna ehkä alan raapustelee niitä johonkin ylös;)

  VastaaPoista
 3. Coopperin testiä kannattaa miettii/treenaa, että osaa juosta alusta lähtien oikeaa vauhtia. Liian kova tai hidas aloitus ja tulos ei vastaa kuntoasi.
  Ja aivan varmasti pääset tohon kympin aikaas jos jaksat vaan tasaisesti siellä lenkillä vierailla.

  VastaaPoista
 4. loinen, itsestähän se on kiinni - tsemppiä, kävelystä on hiuskarvan verran enää matkaa juoksuun! ;)

  Sope, kiitti paljon senkin ihanuus! ♥ Tällaiset raapustelut on aina hyvä laittaa julkiseksi (ja ylipäätänsä nähdä se vaiva näiden tekemiseen) jo ihan siksi, että "mustaa valkoisella"-tekniikka tekee kaikesta selkeämpää itselle. Tai sit mä olen vaan ikuinen ylöskirjaaja, kun muuten en sais mitään aikaiseksi...

  Harrastelija, kiitos kommentistasi ja vinkistä! Pitää perehtyä tarkemmin tohon Cooperin suorittamiseen, totta kai siinäkin voi asiat tehdä joko oikein tai vähän vähemmän oikein. Lenkkiloki Heiaheiassa on tällä hetkellä niin tasaisesti täynnä punttia ja lenkkiä, joten enköhän mää onnistu ton kympin repäisemään alle tuntiin. Hoppas att ;)

  VastaaPoista
 5. Juu, sama mulla kyllä, tykkään rustailla ylös kaikennäköistä. Ne on helpompi laittaa toteen, kun ne kirjaa ylös. Eikä sitte pääse luistamaankaan niin helposti;)

  VastaaPoista
 6. Tasapainoisen elämän tavoittelu taitaa olla yksi parhaimmista lupauksista joita voi itselleen tehdä. Ihanaa vuotta 2012! :)

  VastaaPoista
 7. Mahtava uuden vuoden lupaus! Kerrankin jotain muuta kuin ne samat terveellisen elämän aloittelut ym. ,vaikka niissä ei ole mitään vikaa. :) Onnea sulle päätöksen pidossa!

  VastaaPoista