2013-03-12

Alkuviikon treenejä

Ennen penkkitreeniä. Näin virkeältä näytän maanantaiaamuisin!

Hola taas! Uusi viikko pyörähti käyntiin eilen penkkitreenin merkeissä. Kolmatta viikkoa voimajaksolla viedään, ja takki alkaa olla jo melko tyhjä - vähän meinaan väsytti lähteä jumppailemaan eikä fiiliskään enää ollut niin go-go kuin mitä kahdella ekalla viikolla. Mulle kaikkein toimivin sykli kovien viikkojen ja lepoviikkojen suhteen on 3:1, neljää viikkoa en millään jaksaisi painaa samoilla tehoilla.

Jonkinnäkösen treenin sain kuitenkin aikaiseksi. Wendlerin 5/3/1-systeemissä kolmannella viikolla tehdään pääliikettä 1x5, 1x3 ja kolmannessa niin monta kuin menee. Ekalla viikolla mentiin 2x5 + kolmas sarja 1x5+ eli enemmän kuin viisi ja toinen viikko 2x3 ja 1x3+ eli enemmän kuin kolme. Ja näihin on siis painot laskettu valmiiksi tietyllä nettilaskurilla omien maksiminostojen perusteella. Penkissä vika sarja tällä viikolla 7x40kg, ja ohjelman mukaan piti saada enemmän kuin ykkönen. Eli ihan hyvin! (Vaikka ysin nyt oisin ainakin halunnut saada nostetuksi, mut lapojen pito jotenkin petti ja kun varmistajaa ei ollut, niin en uskaltanut enää lähteä kokeilemaan, hmph!).

Dipeissä sen sijaan tein enkkoja, 8-7-7 toistoa kehon painolla ja ysikympin kulmaan saakka! Olin yhtä hymyä kaikki sarjatauot, kun oli niin muikee fiilis :D Viime viikolla dippejä tuli maksimissaan kuusi ja sitä ennen oon rimpuilemalla tehnyt 3-5 toiston sarjoja, jotka nekin on tehnyt tosi tiukkaa. Kehitystä siis tapahtuu!

Lopputreeni sujuikin sitten iloisessa flow'ksikin kutsutussa tilassa ja himassa tein vielä illalla putkirullailua ja venyttelyä parinkymmenen minsan ajan, jotta kylläpä olikin erittäin kiva päivä ollakseen maanantai ;)

Post-workout: kananpojan minuuttipihvi, bataattia ja johanneksia
pakasteesta. Salaattina pitkästä aikaa pinaattia - mä oon ni-in hippi!
Ehdin mä kaffeellakin käydä ja lehteäkin lukea! Nyt oon taas
hetkeksi sivistetty uusimmilla juoruilla ja uutisilla.

Tänään olikin sitten kyykkypäivä. Maksimisarja vyön kanssa 55 kilolla, enkä nyt kuollaksenikaan muista sainko kolme vaiko neljä toistoa kunnes sukat luisti liikaa levypainojen päällä (sitten kun oon rikas, niin hankin ne painonnostokengät kantakorotuksella...) ja paineet karkas jonnekin. Ei siis mikään toivottu tulos, enemmän ois saanut ja pitänyt tulla :/ Mut nöykändyy. Suorin jaloin veto oli seuraavana, jouduin soveltamaan ja tekemään käsipainoilla kun paikat oli varattuina ja teinkin vaihtelun vuoksi pidempää sarjaa, 20kg kässäreillä 2x12 ja yhdistin siihen vielä hip thrusteja pikkutangolla, jossa on tuhottomasti värikkäitä levypainoja ja jonka kokonaispainoa en tiedä. Niitäkin 2x12 kera pitojen yläasennossa. Vatsoja loppuun russian twistien (10kg) ja taljarutistusten verran kolme settiä, kymmenen minsaa crossarilla ja mä olin ihan done.

Aaminaimen tänään. Puuroa, lesitiiniä, raikkua ja mehukeittoa.
Mikrotuotokseksi onnistunut, ei ehtinyt kiehumaan yli!

Tää bloggeri heittelee kuvia minne sattuu, ärsyttävää... Koko ajan saa olla poistamassa väärästä paikkaa ja lisäämässä oikeaan paikkaan. Josko ne nyt ois kohdillaan.

Huomenna levätään salin osalta, mutta jonkun aerobisen ajattelin käydä tekemässä sen kunniaksi, että kortin latausaika loppuu keskiviikkona ja loput kaksi salia on tehtävä uimahallin punttiksella. Torstaina lähetään bilsanryhmän kanssa kolmatta kertaa Turkuun, tällä kertaa tutkimaan meidän risteytettyjen banaanikärpästen pikku jälkeläisiä ♥ Sen jälkeen onkin jo melkeen viikonloppu. Ensi viikolla kirjoitukset, voi apua... Ei stressiä!

No mutta, nyt on pakko lopettaa, heipsulivei!

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää TODELLA HYVÄLTÄ!! En ole aikaisemmin ollut tietoinen esim. miten treenipainosi ovat kehittyneet, mutta nuohan ovat KUNNON RAUTAA :D Vaikka tietenkään pelkkiin painoihin ei kannata tuijottaa.. Onnea dipeistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anu! <3 Onhan tässä kehitytty, mutta vielä on matkaa isoihin rautoihin... ;)

   Poista
 2. Dipit on kyllä siitä hieno liike, että ne kehittyy äkkiä ja motivaatio kasvaa! :) Sain viime syksynä kolme dippiä hädin tuskin puhtaasti, kun aloin reenailla. Nykyään saatan tehdä esim. 15-12-12. :D Ja päälle ojentajataljaa.

  Ja oon huomannu tuon saman Bloggerin vinoilun. Not nice.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Sun melkeen kannattais jo ottaa lisäpainot käyttöön, kohta menee niin pitkiä sarjoja että ne on jo kataboliaa ;D Bloggerin veetuilu ei oo mitenkään uusi juttu, melkeen viikoittain se duunaa jotain omiaan joko tekstin tai kuvien kanssa... Ihme sinänsä, luulis näinkin ison organisaation olevan hyvin rakenneltu ja toimiva ainakin suurimman osan ajasta.

   Poista
  2. Joo, heti ku tulee yli neljä toistoa, niin se vaan syö lihasta. ;-) Ei kai. Ja otankin välillä, tosin tässä nykyisessä reeniohjelmassa ojentajat on niin hapoilla rinta- ja olkatreenin jälkeen, että hyvä jos saa 12-9-8 ja taljat... Mutta toisinaan siinä vyöllä roikkuukin 5-10kg. :)

   Poista
  3. Sitä päivää odotellessa kun itse pystyy samaan... Sit voidaankin ottaa dippikisa ;D

   Poista